Evo šta je Đilas kroz devet tačaka odgovorio Vujoševiću!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije se oglasio saopštenjem nakon izlaganja trenera Partizana

  • 14

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević uputio je pesimitičke ocene kada je u pitanj situacija sa ABA ligom, okrivivši pritom predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa da zajedno sa Nebojšom Čovićem želi da rasturi postojeće regionalno takmičenje da bi se igrala samo domaća lige.

Tim povodom se Đilas oglasio saopštenjem.

"1. Kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije komuniciram isključivo sa predsednicima klubova, a ne sa trenerima i pomoćnim osobljem.

2. ABA liga je, odlukom FIBA Evropa od 7.marta, a koja je stupila na snagu 01.maja 2015.godine, izgubila priznanje FIBA, jer je bila jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju Lige.

3. Statut FIBA Evropa izričito zabranjuje učešće klubovima, sudijama i ostalim zvaničnim licima u ligama koje nisu priznate.

4. Statut FIBA obavezuje nacionalne federacije da iz svih takmičenja diskvalifikuju klubove i pojedince koji učestvuju u ligama koje nisu priznate.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

5. Košarkaški savez Srbije i ja lično, u svakoj izjavi, na svakom sastanku kome sam prisustvovao, sam se jasno zalagao za postojanje regionalne lige.

6. Dana 10.06.2015.godine smo sa sastanka klubova iz Saveza poslali poziv svim federacijama i klubovima da održimo zajednički sastanak kako bismo sačuvali regionalnu ligu, organizovanu u skladu sa Statutom FIBA i standardima Evrolige.

7. Regionalna liga počinje u oktobru 2015.godine i ima sasvim dovoljno vremena da se organizuje na način prihvatljiv za sve.

8. Ko bi vodio takvu regionalnu ligu bi trebalo da odluči 12 klubova učesnika koji bi, po ugledu na Evroligu, bili i njeni vlasnici.

9. Ukoliko ostali klubovi učesnici regionalne lige i njihovi nacionalni savezi ne budu želeli da nastave sa regionalnim takmičenjem, igraće se nacionalne lige. O tome kako bi bila organizovana takva liga razmišljaćemo tek kad iscrpimo sve mogućnosti za nastavak postojanja regionalnog takmičenja," zaključuje se u saopštenju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kvota 1.01

    11. jun 2015 | 21:38

    Al mu ga zavuce "sa treirima i pomocnim osobljem", sutra Dule drzi 2 sata konferenciju, govori o tempore o mores, recituje Balasevica, Disa i Momu Kapora, mase starnama iz Kurira, Blica, Svet plusa, Hrana i Vino, i Mikijevog zabavnika.

  • grobar do koske

    11. jun 2015 | 18:43

    GROBARI ELITA SRBIJE:Ljudi sa vrhunskim znanjem, zivotnim obrazovanjem, moralom i velikim delima, PROTIV-estradno politicke koja je "okupirala" novine i tv i navija za cz.. .!. XXAAXXAA .!.

  • batko

    11. jun 2015 | 19:56

    Inzenjerski precizno, ubojito i tačno, s obzirom da je autor masinac. Zato je jedino manjkava prva tačka odgovora. Zato predlazem da se ona brise, a dopunjena treba da glasi: Kao predsednik KSS komuniciram samo sa predsednicima, a ne sa trenerima i pomocnim osobljem.Za njih su nadlezni stručnjaci druge vrste, i mogu ih naći u LAZI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA