TOLE OSTAO BEZ "DESNE RUKE": Laković napustio Fudbalski savez Srbije!

Najbliži saradnik predsednika FSS-a tokom prethodnih godina, odlučio je da prihvati ponudu UEFA i od leta će se preseliti na radno mesto u Nionu

  • 11
FK Partizan, proslava titule, Tomislav Karadžić i Zoran Laković Foto: Telegraf

Pisalo se o tome još pre dva meseca, provlačilo po medijima i svi su očekivali trenutak kada će se to dogoditi, a sada je postalo i zvanično. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković odlučio je da prihvati ponudu UEFA i od sredine leta počeće da radi u toj organizaciji na mestu šefa Odeljenja za odnose sa nacionalnim savezima.

Dugih 11 godina je Laković bio u FSS-u, od čega je osam proveo na mestu generalnog sekretara, a poslednjih nekoliko bio je desna ruka i najbliži saradnik predsednika Tomislava Karadžića. Ipak, čovek sa velikim ugledom u evropskoj fudbalskoj uniji odlučio je da je dosta i konačno poklekne pred ponudama koje su stizale tokom svih prethodnih godina.

- Posle 11 godina u FSS prihvatio sam ponudu UEFA i od sredine leta ću biti na novom radnom mestu. Nije tajna da već nekoliko godina radim za njih kao član različitih komisija. Početkom godine sam dobio ponudu i prelomio - potvrdio je Laković za "Sport" pisanje domaćih medija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je jedan od najzaslužnijh za sve uspehe koje je srpski fudbal imao tokom prorekle decenije, iako nih nije bilo mnogo, a bio je i jedan od glavnih ljudi prilikom sprovođenja ideje o "kući fudbala" i Sportskog centra u Staroj Pazovi.

Sada već bivši gensek Saveza je izuzetno zahvalan svima sa kojima je sarađivao tokom svih godina rada, a posebno čoveku sa kojim je poslednjih godina kako kaže i sam "delio dobro i zlo".

- Hvala ljudima koji su kumovali mom dolasku u Savez, do tadašnjeg predsednika Dragana Stojkovića Piksija, preko tadašnjeg potpredsednika Dejana Savićevića, Zvezdana Terzića koji mi je ukazao poverenje na mestu generalnog sekretara. Naravno, beskrajno sam zahvalan čoveku sa kojim sam od 2008. godine delio dobro i zlo, Tomislavu Karadžiću.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Fantastično smo sarađivali, pružio je i meni i FSS-u priliku da se afirmišemo na svakom planu. On je čovek ogromne energije i iskustva Posvećen i pošten - rekao je Laković o svom bivšem saradniku.

Predsednik Fudbalskog saveza Tomislav Karadžić nije imao komentara na vest o tome da je ostao bez najvećeg saradnika. Za sada nije poznato ko bi mogao da nasledi Lakovića na mestu generalnog sekretara, ali se pominje da bi to moga biti dosadašnji zamenik Nebojša Ivković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Orthodox boys Lj.

    30. jun 2015 | 02:14

    Pa koliko puta je ovaj Karadzic, napustio i dao ostavku u FSS? Kako i dokle, da se dopusta ovim mafijasima, da se igraju srpskim fudbalom? Zgadilo mi se vise sve,kako se samo sramotimo,u evropskim i svetskim takmicenjima,a oni kao da su coravi,glume gljive i pune dzepove... Sramota i bruka,gade mi se, a isao sam 1200 km da gledam derbi,on danas siri sramotu o srbiji i srpskom fudbalu,rusi,grci,bugari i narkomani,vodje i jednih i drugih narkosi indileri ... Zao mi je,al ne hvala... Znam recice pa i ne trebas a oni koji umeju sire da pogledaju sve,razumet ce...BOG CUVA SRBE!

  • @Žika Živac@

    30. jun 2015 | 01:01

    Ima taj 20 desnih ruku u Partizanu i u citavom savezu!

  • 500€\noć

    30. jun 2015 | 01:59

    Vodi i Toleta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA