TRANSFERI: Barselona konačno dovela Turana, Siti potpisao 18-godišnjaka!

Evo najvažnijih transfera za 6. jul

  • 1

Zatvaramo još jedan uzbudljiv dan na fudbalskoj letnjoj pijaci. Najbitniji događaji šestog jula su:

Arda Turan u Barseloni

Andrea Pirlo predstavljen u Njujorku

Markizio i trener Alegri produžili ugovore sa Juventusom

Valensija dovela Bakalija kao slobodnog igrača

Votfordova kupovina Etijena Kapue najskuplja u istoriji kluba

21.34 - NOVI PRODUŽETAK UGOVORA U TOTENHEMU

Alžirac Nabil Bentaleb potpisao je novi petogodišnji ugovor sa londonskim klubom.

21.20 - UDARNA VEST: BARSELONA KONAČNO DOVELA TURANA

Danas se spekulisalo, a večeras je zvanično! Šampion Evrope zvanično je doveo Ardu Turana iz madridskog Atletika. Agent turskog igrača tvrdi da će se vezista preseliti na "Nou Kamp" u januaru 2016. godine. Transfer je vreda 41 milion evra.

Podsećamo da je i Čelsi bio zainteresovan za vezistu.

Foto: fcbarcelona.com Foto: fcbarcelona.com

20.10 - LJUBAV JUVENTUSA I MARKIZIJA TRAJE

Ozvaničeno je da je italijanski reprezentativac Klaudio Markizio produžio ugovor sa šampionom Italije.

Vezista će za "Staru damu" igrati još pet godina.

Usput, Juventus je produžio i saradnju sa trenerom Masimilijanom Alegrijem.

19.46 - TRANSFER: VALENSIJA DOVELA IGRAČA ZA DŽABE

Nakon dovođenja Santije Mine i produžetka ugovora sa Danijem Parehom, Valensija je dovela kao slobodnog igrača talentovanog Zakarija Bakalija. Najavili smo jutros da treba da prođe samo još lekarske preglede. Do sada je 19-godišnjak nastupao za PSV, u čijem je dresu ušao u istoriju kao najmlađi igrač u holandskoj ligi koji je postigao het-trik. Belgijanac je potpisao ugovor na pet godina.

  A photo posted by transferaddict (@transferaddict) on

19.15 - MILNER NA "ENFILDU" OBJASNIO ŠTO JE NAPUSTIO MANČESTER

Džejms Milner stigao je na "Enfild", i poručio je navijačima da je spreman da pomogne Liverpulu da napuni vitrinu trofejima. - Siti je sjajan klub, tamo sam proveo pet godina i uživao sam sve vreme. Navijači su bili fenomenalni prema meni, i bila je ovo teška odluka.

19.00 - TOTENHEM BI DA SE TRAMPI SA JUVEOM

Prema navodima portala "Metro", Totenhem bi da razmeni igrača sa šampionom Italije: Iz Engleske bi put Torina krenuo Erik Lamela, a suprotnom pravcu krenuo bi Fernando Ljorente.

18.35 - SITI DOVEO KLINCA IZ TURSKE Mančester Siti ponosno je saopštio je da potpisao ugovor sa 18-godišnjim Enesom Unalom. U pitanju je turski napadač, koji je došao iz Burse, odigravši 19 utakmica. Postigao je jedan gol.

18.15 - JUNAJTED POTCENIO "SVECE" U PONUDI ZA VEZISTU

Izgleda da je Sautempton jedna od traženijih "tezgi" na fudbalskoj pijaci. Mančester junajted poslao je ponudu za vezistu Morgana Šnajderlina. To je potvrdio trener Ronald Kuman.

- Pre dve nedelje smo dobili ponudu od Junajteda, ali to nije bila onakva kakvu smo očekivali. Nisu bili ozbiljni. Nadam se da će uskoro da se iskristališe situacija i da bude najbolje i po igrača i po klub. Zna se da on želi da ide - rekao je Kuman u izavi sa radio BBC.

17.20 - DOBRODOŠLICA ZA MAURIJA "Fudbalski klub Milan saopštava da je Žoze Mauri potpisao ugovor sa klubom do 30. juna 2019. godine," stoji na sajtu italijanskog kluba. Dosadašnji vezista Parme je na 33 utakmice postigao dva gola, od kojih je jedan dao Juventusu.

16:40 - TRAČ: PORTO OZBILJAN SA KASILJASOM Iker Kasiljas će vrlo verovatno napustiti Real Madrid, samo se ne zna gde će. Prema poslednjim informacijama koje potiču od Žorža Mendeša, inače Ronaldovog menadžera, šanse za odlazak iskusnog golmana u Porto su značajno porasle tokom današnjeg dana.

16:23 - TRAČ: SISOKO U LIVERPULU Prema pisanju francuskih medija Musa Sisoko se nalazi na meti Liverpula, ali je pitanje da li su dovoljno platežno jaki da isprate visoke zahteve Njujkasla.

16:06 - PIRLO OTIŠAO U MLS Legendarni Italijan se zastitio evropskog fudbala. Iskusni vezista je odlučio da napusti Juventus i pređe u Njujork Siti: Tamo će ga sačekati još jedan majstor na sredini terena Frenk Lampard.

15:47 - KUMAN PAZARI U RODNOJ ZEMLJI Trener Sautemptona Ronald Kuman izjavio je da se trenutno nalazi u pregovorima sa Tventeom oko transfera Kuka Martine na "Sent Meri".

15:32 - KARVALJO OSTAJE U SPORTINGU Jedan od najtraženijih igrača na tržištu ovog leta je Vilijam Karvaljo, nova zvezda portugalskog fudbala. Međutim, novi trener "lavova" Žorž Žesus je izjavio da će talentovani vezista ostati u Lisabonu i sledeće sezone.

15:15 - ČELSI I VOLFZBURG ŽELE IGRAČA ŠTUTGARTA Antonio Rudiger će sigurno ovog leta napustiti "švabe", a za njega se interesuju Čelsi i Volfzburg. "Vukovi" su već krenuli u pregovore sa Štutgartom.

15:06 - VELIKANI JURE IGRAČA MONAKA Atletiko Madrid, Bajern Minhen, Juventus, Milan, Njukasl, Vest Hem, samo su neki od timova koji žele da angažuju Ajmena Abdenura iz Monaka: "Kneževi" veruju da će moži da ga prodaju za 25 miliona evra.

14:50 - ŠVAJCARSKI VETERAN NA METI PREMIJERLIGAŠA Iskusni Tankiljo Barneta je velika želja Votforda i Lestera. I jedni i drugi žele da angažuju nekadašnjeg igrača Šalkea koji je trenutno bez kluba.

14:37 - KARASKOVA CENA 18 MILIONA FUNTI

Monako je stavio cenu za svog igrača Janika Karaska ispod koje ga neće prodati. "Kneževi" su poručili zainteresovanim klubovima, od kojih je najuporniji Totenhem, da će morati da plate 18 miliona funti, ukoliko žele da dobij igrača.

14:30 - HETAFE DOBIO DVA POJAČANJA Ekipa iz predgrađa Madrida je dovela na pozajmicu iz Real Madrida Alvara Medrana, dok je trogodišnji ugovor potpisao doskorašnji igrač Granade, Kala.

14:25 - KLOSE: NEĆU U PENZIJU Iako ima 37 godina, najbolji strelac Mundijala nema nameru da ode u penziju. On smatra da je relativno kasno počeo da se ozbiljno bavi fudbalom, tek sa 21 godinom, tako da će nastaviti da rešeta mreže u dresu Lacija.

14:12 - VAN PERSI NA TRENINGU JUNAJTEDA Kao što smo jutros i pisali, za sada nema ništa od prelaska Robina van Persija u Fenerbahče. Holanđanin se danas pojavio na treningu Mančester junajteda.

13:56 - PSV ČEKA PONUDU NJUKASLA Informacija da engleski tim želi Georginija Vajnalduma iz PSV Ajndhovena nije nova, ali za sada ništa nije urađeno po tom pitanju. Holanđani čekaju konkretnu ponudu i ne žele da slušaju pričanja Stiva Meklarena, trenera Njukasla.

13:42 - JUNAJTED NE ŠTEDI ZA NOVOG GOLMANA Turski mediji javljaju da su "crveni đavoli" ponudili Galatasaraju 35 miliona evra za golmana Fernanda Musleru. Podsetimo, da će Junajted najverovatnije ostati bez Davida de Hee, pa su u potrazi za novim čuvarem mreže.

13:37 - TRI PONUDE ZA DARMIJANA

Mateo Darmijan je tražena roba ovog leta, a njegov klub Torino za sada samo vaga ponude koje je dobio. "Bikovi" su saopštili da su dobili tri ponude za defanzivca i da zainteresovani za njega moraju do nedelje da ga otkupe. Za sada je poznato da ga žele Mančester junajted i Napoli.

13:24- BARNLI DOVEO NAJBOLJEG STRELCA GENKA

Jele Fosen će karijeru nastaviti u Barnliju koji se dogovorio sa Genkom oko obeštećenja i sa napadačem će potpisati trogodišnji ugovor. Cena transfera nije otkrivena.

13:11 - VOTFORD SRUŠIO REKORD

Novi premijerligaš potvrdio je zvanično transfer Etijena Kapuea. Votford je kupio Francuza od Totenhema za oko 5 miliona funti čime je srušio klupski rekord koji je do sada bio 3,25 miliona funti.

13:00 - BERTOMEU DAO ZELENO SVETLO ZA TURANA

Ne odustaje Barselona od Arde Turana, a privremena uprava je dobila "zeleno svetlo" od kandidata za predsednika kluba Đozepa Bertomeua da svim sredstvima pokušaju da kupe turskog reprezentativca. Inače, Katalonci su odlučili da odlože kupovinu novih igrača dok ne prođu izbori za novog predsednika u klubu.

12:44 - LACIO SE DOGOVORIO SA LIVERPULOM

Prema pisanju italijanskih medija, Lacio je postigao dogovor sa Liverpulom oko kupovine Fabija Borinija, a sada preostaje samo da se dogovori i sa igračem.

12:24 - ASAMOA ĐAN IDE U KINU Kapiten reprezentacije Gane Asamoa Đan se nalazi na meti kineskog Šangaja koji je već dogovorio obeštećenje sa njegovim dosadašnjim klubom Al Ainom. Kinezima sada preostaje samo da se dogovore i sa samim fudbalerom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

12:10 - ĐENOVA DALA ROK NANTU

Đenovljani su izgubili strpljenje u pregovorima sa "kanarincima" oko transfera Ise Sisoka. Francuski tim je dobio rok do danas da se izjasni hoće li ili neće da proda igrača.

12:03 - ZANIMLJIVA CRTICA IZ SRPSKOG FUDBALA

Nije u pitanju neki važan transfer, ali jeste opet neka vrsta prelaska. Nekadašnji član Upravnog odbora Crvene zvezde Zoran Bašanović koji je napustio tu funkciju pod pritiskom navijača posle pojavljivanja na proslavi titule Partizana, sada je postao član UO Borca iz Čačka.

11:55 - BIO JE NADA ČELSIJA, A  SADA IDE U ČEMPIONŠIP

Sećate li se Džoša Mekehrana koji je najavljivan kao velika nada engleskog fudbala i Čelsija? Trebalo je da bude naslednik Frenka Lamparda, ali na to se još čeka da se ostvari. U međuvremenu, "plavci" su izgubili strpljenje i prodali ga Brentfordu sa kojim će potpisati ugovor na četiri godine.

11:46 - LACIO POTPISAO SRBINA IZ AUSTRIJE Najavljeno je bilo pre nekoliko dana, a sada je i zvanično. "Nebesko-plavi" su potpisali ugovor sa 17-godišnjim Dejanom Šarcem koji dolazi iz Admire, a rekli bismo da je poreklom iz naših krajeva.

11:42 - ŠALKE POSLAO PROMAŠAJ U AJNTRAHT Sidni Sem je briljirao u Leverkuzenu, čak je dobio i nemački pasoš i zaigrao za reprezentaciju, a sa tim oreolom je stigao u Šalke gde nije pokazao ništa. Zato je prvi na transfer listi, a po pisanju Bilda, reinkarnaciju će pokušati da pronađe na jednogodišnjoj pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta.

11:38 - JOŠ JEDNO POJAČANJE VALENSIJE

"Slepi miševi" se žestoko pojačavaju. Već su napravili nekoliko transfera, a sada su na putu da ostvare još jedan. Zakarija Bakali talentovani 19-godišnjak iz PSV-a je stigao u Valensiju na lekarske preglede. Ako ih prođe potpisaće petogodišnji ugovor.

11:30 - AKVILANI: MOJE DOVOĐENJE JE KOCKA Nekada velika nada italijanskog fudbala Alberto Akvilani koga su povrede sprečile da pokaže svoj talenat trenutno je bez kluba. Istekao mu je ugovor sa Fiorentinom, a on je iskreno potencijalnim poslodavcima rekao da je dovođenje njega u klub velika kocka.

11:27 - NJUKASL TRAŽI PRVO POJAČANJE Navijače "svraka" je uhvatila panika zašto klub ništa ne kupuje u prelaznom roku. Njukasl je u potrazi pre svega za napadačem, pominjao se Baloteli, a sada jure najboljeg strelca KPR-a, Čarlija Ostine, međutim, ne žele da plate više od 12 miliona funti za njega.

11:22 - NIŠTA OD RAJKOVIĆA, PSŽ DOVODI TRAPA

Iako se pominjalo da bi najbolji golman Mundijalita Predrag Rajković mogao da pređe u Pari Sen Žermen, izgleda da su se na "Parku prinčeva" ipak opredelili za nešto iskusnijeg 24-godišnjeg Kevina Trapa iz Ajntraht Frankfurta. Nemac je, prema Bildu, već stigao u Pariz i očekuje se da danas prođe lekarske preglede, a transfer bi trebalo da košta 9 miliona evra.

11:12 - REMI U BEŠIKTAŠU Turski mediji prenose da Bešiktaš želi da dovede napadača Čelsija Loika Remija na pozajmicu uz mogućnost otkupa njegovog ugovora po njenom isteku.

11:06 - NANI STIGAO U FENERBAHČE

Portugalski internacionalac je došao u Istanbul na potpisivanje ugovora, a na aerodromu ga je sačekao veliki broj navijača.

10:54 - LIVERPUL SKUPLJA TALENTE

U Liverpulu su rešili ovog leta da misle na budućnost i počeli su sa okupljanjem talenata iz celog sveta. Tako su posle momka koji je izašao iz čuvene Barselonine škole, 16-godišnjeg Bobija Adekanjea, doveli i njegovog vršnjaka iz Arsenala Ilajdžu Dikson-Bonera.

10:42 - ARŠAVIN NASTAVLJA KARIJERU U KRASNODARU

Bivšem kapitenu ruske reprezentacije je istekao ugovor sa Zenitom i slodbodan je u izboru nove sredine, a za njega je zainteresovan Kuban iz Krasnodara koji mu nudi jednogodišnji ugovor. Potvrda transfera se očekuje u toku dana.

10:31 - SELTIK TRAŽI REALOVOG VUNDERKINDA NA POZAJMICU

Škotski velikan je zainteresovan da uzme 16-godišnjeg Martina Edegarda na jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost da ga otkupi na kraju sezone. Supertalentovani Norvežanin igra za B tim "kraljevskog kluba" i "kelti" mu nude igranje u seniorskoj konkurenciji.

10:25 - BAJKO IDE U TURSKU

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Odbrane bivšeg golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića u Belgiji nisu prošle nezapaženo, pa će tako napustiti Lirs i najverovatnije se zaputiti u Tursku gde su platežno jači klubovi. Da ima interesenata iz te zemlje potvrdio je i sam golman.

10:20 - JUNAJTED OTIMA BEGOVIĆA ČELSIJU

Delovalo je kao da je Asmir Begović na putu za London, ali sada se uključio u trku za njim i Mančester junajted. "Crveni đavoli" će najverovatnije ostati bez Davida de Hee i potreban im je prvi golman, dok bi reprezentativac BiH kod "plavaca" bio zamena Kurtoi. Stouk za njega traži 10 miliona funti.

10:15 - NEVEROVATNA GREŠKA ATLETIKO MADRIDA

Kakav propust su napravile "jorgandžije" koji će ih koštati žestoko? Zaboravili su da otkažu otkupnu klauzulu prilikom pozajmice Tobija Alderveirelda Sautemptonu, pa su tako "sveci" dobili priliku da ga kupe po ceni od 6,8 miliona funti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prosto za nepoverovati je šta se u ovom slučaju dogodilo. Totenhem je davao 16 miliona funti za Belgijanca koji je eksplodirao u Premijer ligi i činilo se da je transfer gotov, ali onda su se pojavili advokati Sautemptona koji su pročitali prošlogodišnji ugovor o pozajmici kako treba za razliku od kolega iz Madrida.

A u njemu piše da ako belgijski defanzivac zadovolji na "Sent Meriju" onda ga mogu otkupiti po ceni od 6,8 miliona funti, Ta klauzula je mogla biti otkazana, da su na "Visente Kalderonu" platili penale Sautemptonu od 1,5 miliona funti, a onda ga lepo prodali Totenhemu za mnogo veće pare, ali oni nisu to uradili.

10:00 - PREOKRET - VAN PERSI OSTAJE U JUNAJTEDU

Iako je delovalo kao da je završena priča, izgleda da od transfera Robina Van Persija u Fenerbahče neće biti ništa. Njegov agent je potvrdio da se Holanđanin nije dogovorio sa nekim drugim klubom i da će se pojaviti u trening kampu Crvenih đavola u predsezoni.

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    6. jul 2015 | 20:28

    Valjda ce juve uzeti lamelu ljorente nije potreban vise a i star je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA