Nacionalni rekord Katarine Sekulić za bronzu na EJOF-u!

Mlada srpska atletičarka osvojila je treću poziciju u finalu trke na 400 metara

  • 1

Na Evropskim olimpijskim igrama mladih koje se održava u Gruziji, naši atletičari već su osvojili dve zlatne i dve srebrne medalje, a sada je Katarina Sekulić osvojila i bronzanu.

Nakon sjajnog uspeha Elzana Bibića na 1500 metara i 3000 metara, kao i Tamare Mićević, dodatno motivisana , Katarina je uspela da dodje do trećeg mesta i postavi novi pionirski nacionalni rekord na 400m sa rezultatom 55.09.

- Celu trku je istrčala u visokom ritmu, i pratila je takmičarku iz Rumunije, koja je ovde došla sa najboljim rezultatom. Jurila je do kraja, i u liniji cilja izgubila je srebro od Švajcarskinje. Računajući da je mlađa godinu dana od ostalih i da ove godine ima izuzetnu progresiju rezultata, ovo je veliki uspeh za nju i njenog trenera - rekao nam je juniorski selektor Edin Zuković.

Drugo mesto u ovoj disciplini zauzela je Žiže Jasmin iz Švajcarske sa rezultatom 55:02, a zlato je otišlo u ruke Andrei Mikloš iz Rumunije sa rezultatom 53.68.

Foto: ASS Foto: ASS

Osim Sekulićke, takmičila se i Milica Emini koja je zauzela sedmo mesto na 100m prepone sa rezultatom 14.03.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA