TRANSFERI: Sada si pao najniže Mario, Rus na meti Liverpula

Iza nas je još jedan zanimljiv dan na fudbalskoj pijaci. Nije bilo mnogo potpisa, ali nisu izostale spekulacije

  • 0

Evo šta je danas bilo najzanimljivije na tržištu fudbalera koje će biti otvoreno još manje od mesec dana. 

Anhel Di Maria nikad nije bio bliži prelasku u Pari Sen Žermen, pošto je otputovao na lekarske preglede u Dohu, posle čega bi trebalo da potpiše ugovor sa "svecima".

Zlatan Ibrahimović možda neće dočekati da mu Di Maria bude saigrač, jer Šveđanin već danima intrgira javnost pričama o odlasku iz Pari Sen Žermena.

Brazilac Pato bi mogao da se vrati u Evropu, tačnije u Englesku, i tamo zaigra za Sanderlend.

Mario Baloteli je i dalje bez kluba, jer je skup, a problematičan, što odbija mnoge klubove da ga dovedu.

22:00 - LIVERPUL BI RUSA

Denis Čerišev je igrama za Viljareal u prethodnoj sezoni zaintrigirao mnoge najveće evropske klubove. Real ga je vratio sa pozajmice, ali nije zvesno da će ga zadržati, pa je Liverpul uskočio kao najozbiljniji kandidat da dovede odličnog ofanzivnog veznog. Engleski klub navodno nudi 20 miliona evra za Rusa.

20:13 - FIORENTINA PREDSTAVILA SAVIĆEVOG NASLEDNIKA

Otišao je Stefan Savić, a stigao Davide Astori. Dosadašnji defanzivac Kaljarija novi je igrač Fiorentine koju je koštao 6 miliona evra. Astorija su po dolasku u Firencu dočekali, pored predstavnika kluba, navijači i brojni poselnici medija...

- Veoma sam srećan što sam ovde gde počinjem novu avanturu u karijeri - poručio je.

19:13 - INTER SANJA KRIŠITA

Trener Intera Roberto Manćini želi levog beka. Izbor je pao na Domenika Krišita, ali to će, prema svemu sudeći, biti nemoguća misija, pošto Zenit traži 15 miliona evra za Italijana. Manćinijev "plan B" je Kliši iz Sitija, kome ugovor ističe naredn godine, pa će i u tom slučaju Neroazuri morati dfa se "isprse".

18:51 - NAPOLI ODUSTAO OD HRVATA, JER JE SKUP

Sasuolo je odbio da spusti cenu za Hrvata Simu Vrsaljka, a pošto je 14 miliona evra previše i za Napoli, južnjaci su se okrenuli jevtinijoj varijanti - Jakopu Sali.  Pregovori dve strane odužili su se nedeljama, a pošto nije bilo pomaka, Napoli je odustao od odličnog levog krila koga je želeo trener Mauricio Sari.

18:32 - KRISTAL PALAS ZOVE KOLOĆINIJA

Iskusni argentinski defanzivac Fabricio Koloćini nije siguran da ga u Njukaslu čeka važna uloga i naredne sezone, iako novi menadžer Stiv Meklaren uporno ponavlja da računa na igrača koji je već sedam godina u klubu. Neizvesnu situaciji želi da iskoristi Kristal Palas i dovede Koloćinija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

17:16 - LESTER PONUDIO 15 MILIONA ZA ČILEANCA, ON BI PRE U BAJER

Lester je, posle Bajera, drugi tim koji je dao konkretnu ponudu za čileanskog veznog igrača Čarlsa Aranaguiza (26), koji je zablistao na prethodnom Kopa Amerika takmičenju. Engleski je ponudio 15 miliona evra, ali je problem u tome što je Čileanac pre za odlazak u Nemačku.

16.15 - RAFAEL BLIZU LIONA?

Desni bek Mančester junajteda Rafael je nadomak prelaska u francuski Lion.

Za igrača koji napušta "Old Traford" bili su zainteresovani i Galatasaraj i Roma, ali "Le Parizijen" tvrdi da se Brazil opredelio za francuski klub.

15.37 - DE BRUJNE IPAK NIGDE NE IDE?

Ceo jul Mančester Siti pokušava da dovede belgijskog fudbalera Kevina de Brujnea, ali ako je suditi po izjavi Volfsburgovog šefa Ditera Hekinga, moraće "građani" da se okrenu nekom drugom.

- Imamo dosta zanimljivih igrača i to prati naš uspeh. Kevin je primetio da naredne sezone možemo da odemo još dalje. Ne želimo da ga prodamo. Mogu da razumem njegove izjave, ali očekujem da će ostati.

15.13 - OSTAJE U SEVILJI I ODJAVLJUJE SVE OSTALE

Visente Ibora, fudbaler Sevilje, rekao je da nema nameru da napušta klub i da neće preći u Vest Bromvič Albion.

- Čitao sam o tome, ali sve što ću vam reći je to da sam srećan u Sevilji, i nadam se da ću ovde dugo ostati - rekao je igrač, kom je i porodica zadovoljna životom u tom španskom gradu.

14.54 - NEKADAŠNJA ZVEZDA MILANA PONUĐENA SANDERLENDU

Alešandre Pato ponuđen je menadžeru Sanderlenda Diku Advokatu, za oko sedam miliona evra.

Nakon malerozne epizode u Milanu, Brazilac je procvetao u Sao Paulu, i on bi se rado vratio u Evropu.

Pregovori su u toku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

14.15 - POJAČANJE SVETACA IZ NAPULJA?

Italijanski mediji prenose da je Sautempton jako blizu dovođenja defanzivca Napolija, Kaludua Kulibalija. On bi trebalo da se u zadnjoj liniji prudruži još jednoj pridoščici, Stivenu Kokeru, koji je došao iz KPR-a na pozajmicu.

13.47 - BRAZILAC U FIORENTINI

Brazilac Žilberto, dosadašnji desni bek Botafoga, rođen 7.marta 1993. godine,  prošao je medicinske preglede u Fiorentini.

- Osećam se kao da sam u snu jer sam ovde. Igrač sam koji može dobro da se snađe i u napadu i odbrani. Ovde sam da unapredim sebe i hoću da postanem kompletan igrač.

13.05 - REAL VRAĆA MORATU

Prema najnovijem pisanju španskog magazina "AS", trener Rafael Benitez je urgirao da se hitno pređe u pregovore sa Alvarom Moratom.

Real je prvo prodao mladog Španca Juventusu za 22 miliona evra, ali je on svoje najbolje što ima pokazao baš prethodne sezone, kada je bio jedan od glavnih krivaca za eliminaciju Reala, tada akutelnog šampiona Evrope, u polufinalu Lige šampiona.

Sada Real hoće da ga vrati za 30 miliona!

12.37 - VILIJAMS OSTAJE

Menadžer Svonsija Geri Monk izjavio je da Ešli Vilijams definitivno ostaje u klubu, iako je bio na meti Evertona i Kristal Palasa.

- On je kapiten našeg kluba, on je kapiten svoje zemlje - rekao je Monk o 30-godišnjem defanzivcu iz Velsa.

12.15 - NIKO NE ŽELI BALOTELIJA

Menadžer Marija Balotelija, Mino Railola, ponudio je svog klijenta Romi, ali je rimski klub glatko odbio. Igrač Liverpula je izgleda precenjen, jer agent traži oko 20 miliona evra.

Interesovanje jedino imaju Bolonja i Sampdorija, ali ne i dovoljno novca.

11.43 - DI MARIJA IDE NA PREGLEDE

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U naredna 24 časa, očekuje se da će argentinski fudbaler Anhel di Marija otići u Dohu, na sastanak sa čelnicima novog kluba.

Očekuje se da će i igrač Mančester junajteda odraditi medicinske preglede pred potipisivanje ugovora sa Pari Sen Žermenom.

11.25 - BARSELONA REZERVISALA VERTONGENA

Španski mediji najavljuju da bi Barselona mogla da uđe u trku za defanzivca Totenhema, Jana Vertogena.

To zavisi od toga da li će Monako ipak odlučiti da ne proda katalonskom gigantu tuniskog igrača, Ajmena Abdenura.

Ova dvojica igrača su na vrhu liste prioriteta šampiona Evrope.

11.00 - IBRA NASTAVLJA DA RASPALJUJE MAŠTU

Zlatan Ibrahimović, fudbaler Pari Sen Žermena je sa saigračima osvojio francuski Superkup pobedom nad Lionom (2:0). Njegova nova izjava ponovo sugeriše da neće još dugo biti na adresi u Parizu.

- Možda je ovo bio i moj poslednji meč za PSŽ. Sledeće nedelje treba da donesem nekoliko važnih odluka - rekao je Šveđanin.

10.56 - JOŠ DVA PREMIJERLIGAŠA ČEKAJU LJORENTEA

Napadač Juventusa Fernando Ljorente na meti je mnogih ovog leta, a u red su stali i Kristal Palas i Stouk, prenosi "Tutosport".

Vrednost Španca je oko 12 miliona evra, ali se u ovim klubovima nadaju da bi mogli da smanje cenu na 8.5 miliona.

10.47 - NIŠTA BEZ TRAČA IZ JUNAJTEDA

Prema pisanju "Sandej Ekspresa", Mančester junajted ne odustaje od kupovine Gereta Bejla, jer ga smatra savršenom zamenom za Anhela di Mariju, koji je na putu ka Pari Sen Žermenu.

Inače, i Junajtedov sponzor "Adidas" sugeriše da bi bila sjajna stvar da Velšanin dođe iz Real Madrida, s obzirom da je fudbaler zaštitno lice ovog giganta.

Real ipak ne želi ni da čuje da pusti Bejla bez da za njega ne dobije makar onoliko novca koliko je morao da izdvoji pre dve godine da bi ga doveo iz Totenhema - sto miliona evra.

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA