Vaterpolisti pred duel protiv Amerikanaca: Nećemo nasesti na Udovičićeve izjave

Delfini veruju u pobedu i plasman u polufinale Svetskog prvenstva, ali ističu da duel protiv Amerikanaca neće biti lak

  • 2

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović ocenio je da su on i saigrači favoriti u četvrtfinalu prvenstva sveta protiv selekcije SAD, ali i pozvao na oprez uz poruku da je polufinale još daleko.

- Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja - rekao je Prlainović za sajt nacionalnog vaterpolo saveza.

Američki selektor, nekadašnji učitelj srpskih vaterpolista Dejan Udovičić, svoju selekciju već je otpisao.

- Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije, samo da nas ne rasture - međutim, prvi saradnik Dejana Savića, Uroš Stevanović, poručio je da to sigurno neće zavarati ekipu Srbije.

>>> Srbija protiv Amerike u četvrtfinalu: Dejan Udovičić se unapred predaje!

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Znamo Udovičića, cilj je da svoje rastereti, nas pritisne i onda pokuša da iznenadi. Nećemo nasesti tome. Najviše strahujem od Mana, koga selektor Savić odlično poznaje. Verujem u iznenađenja, pa i da golman Baron čuva mrežu protiv nas, jer je bio odličan u duelu sa Italijom - kazao je Stevanović.

Srpski vaterpolisti tri dana su proveli radno, organizovani su sparinzi, kvalitetan je bio pre svega susret sa Hrvatskom.

- Psihički smo se odmorili, odradili dobre treninge sa Hrvatima i Grcima. U četvrtfinalnom meču postoji opasnost, jer igramo protiv snažnog tima koji nema imperativ pritiska - rekao je iskusni reprezentativac Milan Aleksić.

U 12 zvaničnih utakmica Srbija je od SAD izgubila samo jednom, i to na Olimpijskim igrama Londonu, kada u sastavu nije bilo Slobodana Nikića.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nikada nisam izgubio od njih. Udovičić se sigurno neće predati. Azevedo, Kupido i Man su udarne igle, imaju dobar spoj mladosti i iskustva - smatra Nikić, dok je Stefan Mitrović dodao da je zbog sistema školovanja Amerikancima jako teško da naprave dobre selekcije u ovakvim sportovima.

- Zato mladim igračima mnogo znači iskustvo Azeveda, Smita, Mozesa. Igraju najbolje ovde, sa vidljivim napretkom u svakom pogledu - ocenio je Mitrović.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Zdravstveni bilten u srpskom timu je dobar, raspoloženje takođe, ali reprezentativci imaju opomenu iz Barselone 2013, kada su posle tri dana odmora ostali bez polufinala u duelu sa Crnom Gorom.

- Izvukli smo neke pouke. Niko Amerikancima ništa neće reći ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako - zaključio je Duško Pijetlović.

Četvrtfinalna utakmica prvenstva sveta između vaterpolista Srbije i SAD igra se sutra u Kazanju od 20.30 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA