VATERPOLISTI: Finale sa Hrvatima je praznik, pozivamo Srbe da budu uz nas!

Izabranici Dejana Savića sa poštovanjem govore o rivalu u finalu Svetskog prvenstva

  • 7

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je posle pobede nad Italijom da su njegovi izabranici pružili najbolju igru ove sezone.

Srbija se plasirala u finale prvenstva sveta u Kazanju savladavši u polufinalu Italiju sa 10:6 i u borbi za titulu sastaje se u subotu sa Hrvatskom.

>>> A SAD NA ZLATO! Vaterpolisti razbiše Italiju i zakazali finale sa Hrvatima! (VIDEO)

- Odigrali smo dve četvrtine u jakom ritmu. Odvojili smo se i posle samo održavali prednost. Mislim da smo pružili najbolju igru ove sezone. Hrvatska je pokazala da je vrhunska ekipa i smatram da smo zaslužili finale - rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

>>> SRBIJA JE SILA! Hrvati nisu uvereni da mogu pobediti naše delfine u finalu!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Trostruki strelac Stefan Mitrović istakao je da je najbitnije da on i saigrači nisu reagovali na provokacije tokom susreta.

- Odbrana je bila odlična, otvorili utakmicu kako smo poželeli. Čeka nas veliki rival i treba da se oporavimo - poručio je Mitrović, a Miloš Chuk takođe ističe odličnu igru srpskog tima.

- Sjajno smo odigrali. Okrećemo se finalu i izvanrednoj Hrvatskoj. Nikada se nismo zadovoljili srebrom. Jedinstveni i složni pokušaćemo da slavimo - kazao je Ćuk.

Dušan Mandić je naglasio da je ponosan na ekipu.

- Pokazali smo mentalitet, kvalitet, kako se igra za Srbiju. Finale je praznik vaterpola, pozivam Srbe da budu uz nas - kazao je Mandić, dok kapiten Živko Gocić navodi da je odbrana bila odlična, a da je napad blistao.

- Bilo je bitno da postignemo gol iz igre i u tome smo u potpunosti uspeli. Sa Hrvatima će biti drugačije, mnogo su bolji od Italijana. Isti stil, jaki smo i jedni i drugi. Ostao je jedan stepenik - rekao je Gocić.

Andrija Prlainović ocenio je da je protiv Italijana odigrana jedna od najboljih utakmica od kada je ova ekipa zajedno.

- Delovali smo sigurno, kvalitetno, posebno u odbrani. Puštali smo im teške šuteve, zatvarali smo centre. Isplivali smo četiri kontre u početku i ta igra je bila fascinantna. Ovo je sjajan uvod u finale. Ostao je korak, imamo elan, i treba da to iskoristimo - zaključio je Prlainović.

Finale prvenstva sveta između vaterpolista Srbije i Hrvatske igra se u subotu u Kazanju od 21 sat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA