Partizan bez Božinova čeka "romantičare", Zvezda u Lučanima

Crno-beli posle ispadanja iz Lige šampiona pokušavaju da se vrate na pobednički kolosek u domaćem šampionatu

  • 5

Utakmice srpske Superlige nastavljaju se ovog vikenda kada je na programu 8. kolo.

Svetske kladionice: Partizan ne prolazi grupu!

Fudbaleri Partizana dočekuju na svom stadionu OFK Beograd za željom da novom pobedom malo podignu samopouzdanje posle ispadanja iz Lige šampiona.

Osim toga, crno-belima je neophodna pobeda kako bi održali korak za vodećima na tabeli.

Mečevi Partizana i OFK Beograda uvek su privlačili veliku pažnju i bili stvar prestiža, a rivalitet seže daleko u prošlost. To najbolje ilustruje podatak da je ovo njihov 121.međusobni susret. Tokom prethodne sezone ova dva tima su se sastajala dva puta, a crno-beli su bili nešto uspešniji.

U jesenjem delu šampionata meč u Humskoj je završen nerešenim rezultatom 1:1, dok je u prolećnom delu Partizan slavio na Karaburmi rezultatom 3:1.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Crno-belima je pod hitno potrebno prebacivanje sa evropskih na domaći teren jer svaka ekipa koja igra protiv  šampiona ima najveći motiv. Pogotovo što je OFK promenio trenera

Posle sedam utakmica, Vladimir Petrović je smenjen sa klupe OFK Beograda zbog loših rezultata sa ostvarene samo dve pobede uz čak pet poraza, što ga je i koštalo klupe. Nasledio ga je Dragoljub Bekvalac, koji je u karijeri vodio Romantičare i 2004. godine.

Promena sama po sebi donosi nešto novo i motiv je za igrače, a poznajući Bekvalca i njegove trenerske i motivacione kvalitete, Plavi će sigurno na teren istrčati dodatno motivisani i puni želje za pobedom.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ipak, statistika je na strani Partizana. Do sada su odigrali 61 utakmicu na JNA a crno-beli imaju 37 pobeda, OFK je zabeležio 12 trijumfa a 12 je završeno nerešeno.

- Promena trenera uvek donese reakciju u timu i to je veliki adut OFK Beograda na ovoj utakmici. Došao je Bekvalac, iskusan trener i zato očekujemo njihovu ekipu vrlo motivisanu. Ova utakmica je za nas važna, zbog prvenstva, ritma i bodova. Učinićemo sve da zabeležimo novu pobedu - rekao je trener Partizana Zoran Milinković.

Napadač crno-belih Valeri Božinov će biti duže vremena van stroja..

Od ostalih mečeva Novi Pazar dočekuje Rad,  Radnik u Surdulici čeka Voždovac a Javor Radnički iz Niša.

Prošlogodišnji vicešampion Crvena zvezda igra u nedelju meč u Lučanima protiv Mladosti... Crveno- beli žele novom pobedom da ostanu lideri Superlige..

SUPERLIGA 8. kolo:

Subota:

Radnik - Voždovac 17.00

Novi Pazar - Rad 19.00

Partizan - OFK Beograd 19.00

Javor-Matis - Radnički N. 20.00

Nedelja:

Spartak - Vojvodina 17.00

Metalac - Čukarički 19.00

Mladost - Crvena zvezda 19.00

Petak:

Jagodina - Borac 0:0

TABELA: Crvena zvezda 17, Javor-Matis 15, Vojvodina 13, Partizan 12, Radnički N. 12, Borac 11, Novi Pazar 9, Metalac 9, Čukarički 8, Rad 8, Mladost L 8, Voždovac 6, OFK Beograd 6, Spartak 6, Radnik 6, Jagodina 3

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    29. avgust 2015 | 11:07

    Vreme Bozinova je davno proslo...velika greska da nam jedan od najskupljih igraca nepravi prevagu...

  • lorna

    29. avgust 2015 | 16:29

    ovakav Partizan protiv ovakvih protivnika u srbiji moze i sa rezervnim sastavom da se polako sprda posto nema nijednog ozbiljnog konkurenta do kraja..Prvak se zna a borba za drugo mjesto je vec stalna korida vose zvezde i ostale boranioje koja je iste treceligaske kvelitete..tako da nam ovaj bugarin iskreno i ne treba ili neka igra sa jednom nogom...

  • Pax

    29. avgust 2015 | 14:25

    Partizan za mene nije vise isti , dosta sam zivaca strpljenja i ljubavi potrosio ,nista se nije promenilo politika kluba ostala je ista, protračeno vreme ,pokradene pare , ako je za pohvalu da je srpski šampion samo jednom prezimio u Evropi onda da bataljujemo taj sport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA