Đorđevićeva poruka naciji: Idemo da se pobijemo za Rio i zlatnu medalju!

- Želimo da od prvog dana svima stavimo do znanja da smo došli po medalju - rekao je selektor Srbije

  • 8

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da ekipa ide na prvenstvo Evrope da se "pobije" za medalju i plasira se na Olimpijske igre u Riju.

 

- Pozitivan pritisak koji je stavljen pred nas izvući će samo maksimum iz naše igre. Svi pretenduju na zlatnu medalju, a momci su dobro radili i imamo veliku želju da iz jednog zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio. To smo zacrtali i samo to nam je u glavi. Želimo da od prvog dana svima stavimo do znanja da smo došli po medalju. Košarka se igra za to i niko ne beži od toga - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u hotelu Zira, poslednjoj uoči sutrašnjeg puta na šampionat.

 

On je ponovio da će reprezentacija nastupati u najtežoj B grupi sa Španijom, Nemačkom, Islandom, Tuskom i Italijom, da sve selekcije poštuje, ali da neće "položiti oruzje" ni pred jednom.

 

- Idemo u najtežu grupu i po mom mišljenju najteži protivnik je u prvoj utakmici. "Ranjena" Španija je ponosna i razmišljamo samo o prvoj utakmici, pa ćemo kasnije razmišljati o ostalim utakmicama. Čestitam momcima, svi su zaslužuli da budu u 12, i još jednom veliko hvala Savezu na odličnim pripremama i igračima na zalaganju. Respektujemo svakog protvnika, ali ulazimo u svaku utakmicu sa željom za pobedom. Nikada nisam u životu bio pesimista, ali teren će pokazati ko je najbolji. U to čvrsto verujem - istakao je Đorđević.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

On je dodao da je skauting svih ekipa završen, kao i da su svi igrači spremni da daju maksimum.

 

- Svako od ovih momaka ima neku sitnu povredu, ali oni to sve prevazilaze jer su zacrtali da žele da uspeju - zaključio je Ðorđević i ponovio dobro poznatu rečenicu:

 

- Mir u glavi, vatra u srcu. Ta rečenica izašla je prošle godine na SP posle poraza u grupi od Francuske, ovo je drugo takmičenje i svi jedva čekamo početak takmičenja i to je poruka i za navijače i za tim.

 

Milos Teodosić takođe je najavio pohod na medalju i naglasio da mu je izuzetna čast što je kapiten ove ekipe.

 

- Sutra krećemo na prvenstvo gde svi očekujemo da pružimo dobre partije. Svi smo optimisti i sve se nadamo dobrom i povoljnom rezultatu. Prvo takmičenje kao kapiten i izuzetna mi je čast što ću predvoditi ovu grupu momaka. Juče je selektor na kraju treninga rekao da nije video da je neka ekipa trenirala sa ovolikom voljom i željom za uspehom i verujem da ćemo to pokazati i na prvenstvu - istakao je Teodosić.

 

Stefan Marković složio se u oceni da je grupa veoma teška, ali da reprezentacija putuje na prvenstvo sa najvišim ambicijama.

 

- Približava se prvenstvo i mislim da smo se dobro spremili. Grupa je jako teška, ali verujem da možemo da napravimo dobar rezultat -  zaključio je Marković.

 

Srbija prvi meč na šampionatu igra u subotu od 18 sati u Berlinu protiv Španije.

 

Pratite Telegraf i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нови светски поредак

    2. septembar 2015 | 17:38

    Јунаци,само храбро па нек буде што бити мора.Здраво били 100 година сви одреда.

  • ...

    2. septembar 2015 | 18:32

    Uz Boziju pomoc, do finala!!!

  • ДУШАН КРАИШНИК Б..Лукa

    2. septembar 2015 | 21:51

    Србија

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA