SRBIN PREZNOJIO PREKALJENOG ŠPANCA: Ferer na iskustvo eliminisao Krajinovića!

Srpski teniser pružio žestok otpor 10 godina starijem rivalu

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u 3. kolo Otvorenog prvenstva SAD pošto je izgubio od iskusnog Španca Davida Ferera u tri seta - 7:5, 7:5, 7:6 (7:4).

>>> Viktor u drugom kolu, ali ne i borbeni Janko!

Krajinović, trenutno 102. na ATP listi, važio je za autsajdera u duelu sa sedmim teniserom sveta, ali je pružio odličnu partiju i ravnopravno se nosio sa iskusnim, 10 godina starijim Špancem.

Igrao je sigurno, odvažno i bez respekta, međutim, u presudnim trenucima nije imao sreće da eventualno pomrsi račune favoritu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

To se posebno odnosi na treći set, kada je brejkom poveo sa 5:4, ali je Ferer odmah uzvratio i potom u taj-brejku rutinski okončao duel za pobedu u njihovom prvom međusobnom okršaju.

Tokom skoro dva i po sata borbe Krajinović je prikazao igru za koju je zaslužio da bude nagrađen makar osvajanjem jednog seta, ako ne i više, jer je favorizovani Španac bio primoran da uloži maksimum truda dok konačno nije srušio njegov otpor.

Ferer u šesnaestini finala US Opena igra protiv Francuza Žeremija Šardija, koji je savladao Slovaka Martina Kližana takođe u tri seta - 7:5, 6:4, 7:6 (7:1).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA