SPEKTAKL U CIRIHU: Ivana Španović juri novi magičan let na čuvenom atletskom mitingu!

Od 18.30 održaće se čuveni atletski miting Dijamantske lige, gde će nastupati i naša skakačica udalj

  • 0

Ivana Španović će od 18.30 nastupiti na čuvenom mitingu dijamantske lige u Cirihu, gde će se okupiti sam krem svetske atletike.

Kraljica srpske atletike je u Pekingu ostvarila rekord karijere skokom od 7,01 m u finalu, što joj je donelo bronzano odličje na Svetskom prvenstvu. Sada će se protiv istih rivalki boriti i na čuvenom mitingu u Švajcarskoj, a Ivana očekuje lepu borbu, pošto su atletičarke rasterećene.

- Startna lista iz Pekinga se samo seli u Cirih. Sve ćemo biti na nivou, još svežije, verovatno malo rasterećenije i očekujem lepu borbu. Od trenera sam dobila jedan zadatak koji ću pokušati da ispunim, pa videću dokle ću stići. Zadatak je u ravni 7.01... Odnosno, da probam da taj rezultat nadmašim – rekla nam je Ivana Španović na aerodromu po dolasku iz Pekinga.

>>> VIŠE NEMA STRAHA, IDEM NA SVE ILI NIŠTA: Ivana nam je otkrila svoj novi zadatak - već za ovu nedelju! (FOTO) (VIDEO)

Ipak, pitanje je koliko će skakačice u dalj moći da ostvare rezultate poput onih iz Pekinga, jer ih očekuju vremenski uslovi koji nisu baš najpovoljniji, odnosno temperatura od oko 18 stepeni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> Ovako je Ivanu Španović iznenadio verenik, a onda je usledila čudna poruka na Instagramu! (FOTO)

U skoku udalj prvo mesto u Dijamantskoj ligi je već obezbedila Tijana Bartoleta, svetska prvakinja iz Pekinga, pa neizvesnosti nema, kada je u pitanju generalni plasman u ovoj disciplini.

Ipak, ovo je i šansa za Ivanu da se na neki način i revanšira Bartoleti, koja je do zlata u Pekingu došla skokom u poslednjoj seriji, i tako pomerila Ivanu sa drugog na treće mesto. Takođe, miting u Cirihu je i prilika da nastavi sa vrhunskim rezultatima.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA