Novak pozajmljivao piljevinu posle prvog seta!

Srpski teniser na US Openu služi se organskim pomagalima da podigne kvalitet igre

  • 0

Suva ruka - siguran servis!

Sparno vreme pravi probleme teniserima na US Openu, ali za znoj koji ume prilično da ometa pri udarcima - ima rešenja. Zove se piljevina!

>>> ĐOKOVIĆ HVATA ZALET ZA TITULU NA US OPENU: Novak razbio Austrijanca za 90 minuta!

Piljevina uopšte nije novost na teniskim turnirima, pošto je vrlo delotvorna u suzbijanju znoja, pa je kao takva vrlo popularna među teniserima, posebno tokom letnjeg dela sezone.

Koliko je važna za kvalitet igre svedoči i podatak da je najbolji svetski teniser Novak Đoković tokom meča drugog kola na US Openu zatražio da mu se donese piljevina, jer je organizator nije obezbedio na veme.

- Obično mi je piljevina uvek pri ruci na turnirima, ali nije tako bilo ovoga puta, pa su morali da mi je donesu spolja, to je sve. Nisam prvi igrač koji je koristi. Njena upotreba je potpuno normalna kada su uslovi kao danas, veoma vlažni, pa bude puno znoja. To ume da dovede do klizanja reketa, koji može da vam ispadne iz ruke. Piljevina svakako pomaže - ističe Đoković.

Novak se u noći između srede i četvrtka plasirao u treće kolo u Njujorku pobedom nad Austrijancem Andreasom Hajder-Muererom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA