Đoković igrao za dedu: Sutra za trofej u Monte Karlu

Posle velike borbe Novak savladao Čeha Tomaša Berdiha 4:6, 6:3, 6:3, za prvu titulu u Monte Karlu u nedelju protiv pobednika duela Nadal - Simon

  • 0

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković, skrhan bolom, u trenicima dok su mu u rodnom Beogradu sahranjivali dedu Vladimira, uspeo je da se izdigne nad situacijom i plasira se u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je savladao Čeha Tomaša Berdiha 4:6, 6:3, 6:2.

Prvi reket planete ponovo se u pojedinim trenucima suočio sa teškim trenucima. Kao protiv Dolgopolova dozvolio je gubitak prvog seta, ali je očigledno rešio da osvoji ovaj turnir, koji će posle tragedije koju je doživeo sasvim sigurno biti jedan od najvažnijih u njegovom srcu.

Uzvratio je u svom stilu u naredna dva seta, stigao do finala i novih 600 bodova koji će mu omogućiti sigurnu prednost nad konkurentima na ATP listi, čak i u slučaju poraza u nedeljnom finalu.

Ðoković je posle dva sata i 41 minut igre uspeo da slomi otpor neugodnog protivnika i dođe do devetog trijumfa u deset međusobnih duela.

- Bili su tešli uslovi za igru, vetar je dominirao. Na kraju sam imao više i sreće -  rekao je Đoković posle meča.

Srpski teniser u finalu će igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Španac Rafael Nadal i Francuz Žil Simon.

Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,95 miliona evra, a titulu brani Nadal.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA