Šta je sa Poljacima?! Bojkotovali utakmicu jer mrze azilante!

I nisu jedini...

  • 7

Zbog odluke UEFA da klubovi učesnici Liga Evrope, od svake prodate ulaznice za mečeve prvog kola izdvoji 1 evro za pomoć sirijskim izbeglicama - stadion poljskog Leha u četvrtak uveče bio je prazan! 

Razlog? Poljaci ne vole azilante. Nažalost, nisu jedini...

>>> NAVIJAČI, GDE STE? Partizan je izginuo da bi igrao ovakve mečeve, a vas nema! (FOTO)

Utakmica između Leha i Belenenseša odigrana je pred samo 3.000 gledalaca na stadionu kapaciteta 42.000, jer su se navijači ovog poljskog kluba odlučili na bojkot. Apsolutno su protiv toga da se pomaže nesrećnim izbeglicama što su jasno i glasno poručili banerima protiv migranata koje su okačili ispred stadiona.

I nisu usamljeni u demonstraciji otvorene mržnje prema izbeglicama. 

Naime, prošlog petka navijači Makabija iz Tel-Aviva su na svom stadionu istakli transparent sa eksplicitnom porukom upućenom izbeglicama muslimanske veroispovesti, a slično razmišljaju i pristalice još jednog poljskog kluba, Legije. I oni su imali poruku za migrante: "Izbeglice nisu dobrodošle".

Zanimljivo je da i iz Belgije, zemlje u kojoj je smeštena većina institucija Evropske Unije, tako]e stižu navijačke poruke slične sadržine prema izbeglicama, a poslali su ih fanovi Briža: "NE islamskim divljacima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MV

    19. septembar 2015 | 13:33

    A zasto ta MAFIJA (UEFA) ne da nesto migrantima?? Kradu vec godinama a sad treba navijac da plati! Bravo LECH, bravo Poljaci!!

  • Aleks 58

    19. septembar 2015 | 14:48

    Puna podrška, Poljaci. Sad ce da ih proglase za ksenofobe i rasiste.

  • Aleksandar

    18. septembar 2015 | 14:20

    Respekt za poljake. Tradicionalnu evropsku zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA