Bodybuilding u tinejdžerskim godinama

Nema prepreke za bavljenjem bodibildingom u tinejdžerskim godinama, važno je samo pravilno vežbati

  • 5
Bodibilding, Fitness Prvestvo Srbije Foto: Marko Todorović

Ukoliko ste jedan od onih tinejdžera koji su čuli priče o lošem efektu bodybuildinga na rast u tim godinama onda je vreme da konačno uvidite sta je istina,a šta mit.

Nemojte se uplasiti ukoliko pročitate negde da ćete prestati da rastete ako počnete da dižete težine tako rano. To je laž.

Bodybuilding u tinejdžerskim godinama ne može ometati rast niti razvijanje tela.

Da li ste znali da je Arnold Švarceneger počeo da diže težine sa svojih 13 godina.Kasnije je postao najpoznatiji bodybuilder u istoriji sa visinom od 188 cm.

Visina je određena od strane genetike i skoro da se ništa ne može uraditi po tom pitanju. Ukoliko ste rano počeli sa vežbanjem imaćete i povećano lučenje hormona rasta tako da je moguće da ćete porasti koji centimetar više nego što bi ste bez vežbanja.

Foto: Promo Personalni trener Nenad Kolev Foto: Promo

Ako ste počeli sa bodybuildingom veoma rano morate biti pažljivi. Morate prilagoditi vežbe sa odgovarajućom formom da bi ste izbegli moguće povrede.

Prilikom izvođenja bilo koje vežbe ne smete kriviti kičmu. Obavezno ćete se zagrevati pre početka bilo kojeg treninga. Zamolićete nekog sa iskustvom da pripazi na vas dok vežbate i koji će vas upozoravati ukoliko činite greške.

Informišite se o osnovama sporta kao što su pravilna ishrana i trening, a zatim se potrudite da sami napravite svoj program. Zatim informišite roditelje o bodybuildingu, jer oni su često kočnica u razvoju mladog sportiste misleći da će vežbanje zaustaviti rast njihovog deteta.

Na kraju krajeva vodićete zdrav način života,nećete biti jedan od onih koji su počeli da konzumiraju alkohol i cigarete u školi. Budite dobar primer ostaloj deci,konzumirajte hranu bogatu proteinima I ugljenim hidratima,a lošu hranu svedite na minimum ili je čak i izbacite.

Samo pratite ova jednostavna pravila I trudite se da napredujete,steknete poštovanje I osećaćete se bolje I zdravije.

Foto: Promo Foto: Promo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    25. septembar 2015 | 09:07

    Svarc je visok 165 cm, kakvih 188? Ubedljivo najgora gradja je bilderska, a poznato je da previse tegova sagori mozak. Vremenom kada se dostigne maksimum prirodnim putem, zaludjenici pocinju raznu hemiju da koriste i naravno stradaju kosa, srce i jos mnogo drugih stvari. Nemojte da promovisete nezdrav i neinteresantan sport. Dovoljno je sto imamo onog Ljigomira, po njemu vidite kako izgleda covjek (psihicki i fizicki) poslije nekoliko godina dizanja tegova.

  • 123

    26. septembar 2015 | 09:59

    brate Arnold je 188 cm, ja imam 187 cm i manji raspon ruku od arnolda i krave noge tako da je ocigledno da je visok sad to mozda nedeluje tako zbog njegove genetike i napumpanosti

  • MMSW

    27. septembar 2015 | 13:12

    Street Workout zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA