Partizan bi mogao da zaradi 10 miliona evra, evo i kako!

Crno-beli su do sada inkasirali sedam miliona evra od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u Ligi Evrope

  • 19

Partizanu je "za dlaku" izmakla Liga šampiona, ali i pored toga čelnici kluba iz Humske zadovoljno trljaju ruke zbog plasmana u Ligu Evrpe i dobrih rezultata koje postižu crno-beli u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Dobro je poznato da je UEFA za sezonu 2015/2016. povećala fond nagrada za učesnike Liga Evrope, a naravno da najveći deo finansijskog kolača ide onima koji pobeđuju, a u takvoj je fazi sad i srpski šampion.

>>> Zašto su Partizanu lakši Augzburg i AZ nego Radnički i Zvezda?

Naime, klubu iz Husmke su dve pobede u grupi, protiv AZ Alkmara i Augzburga obezbedile ukupno 720.000 evra (360.000 po pobedi), što zači da je Partizan ukupno ove sezone od rezultata u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u Ligi Evrope, zaradio sjajnih 7.070.000 evra!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Do ove sume dolazi se kada se saberu iznosi za samo učešće u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje (250.000), za igranje u 2. kolu (300.000) i plasman u treće kolo (400.000).

Najveći benefit od ukupne sume crno-beli su inkasirali pobedom u dvomeču 3. kola protiv Steaue - 5.400.000 evra.

"Masne" premije čekaju srpskog šampiona ako uspe da se zadrži na jednom od prva dva mesta u grupi Lige Evrope i plasira se u 1/16 finala.

>>> Partizan diže ceo srpski fudbal! Crno-beli idu ka rekordnom koeficijentu! (FOTO)

Ukoliko kao prvi prođu dalje, čeka ih bonus od sjajnih 1.000.000 evra, a ako prođu dalje kao drugi dobiće 750.000 eva.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Naravno, i pre samog proboja iz grupe Partizan može dodatno da zaradi ukoliko sakupi još bodova u preostale četiri utakmice od kojih dve igra kod kuće (Augzburg, Bilbao) i dve na strani (Bilbao, Alkmar).

Hipotetički, Partizan bi plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope mogao da zaradi i preko 10 miliona eva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • БАМБИ

    4. oktobar 2015 | 02:11

    Делија сам, али кад чујем овакву вест за СРПСКИ клуб буде ми пуно срце!!! И ако је скоро половина Звездаша играла на Аугзбург ја сам добио лепе парице на комбинацију 2-2 и 3+!!! САМО СЛОГА СРБИЈУ СПАШАВА!!! ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

  • ...iz Kule

    4. oktobar 2015 | 03:06

    Partizan ili odredjeni ljudi u Partizanu? Dajte nezanosite se...i u basketu su toliko godina bili prvaci i igrali evropu uspesno i prva godina kiksa i bankrot umalo...sve te pare odu kanalima u pogresne strane...

  • Bazinga

    4. oktobar 2015 | 10:54

    Bilo bi ekstra kada bi zaista partizanu otisle ove sve pare, kada ne bi zavrsile sa strane negdje. Ovako je slicno bilo sa Zvezdom pa odjednom iskoci neki dug od 44 mil. xd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA