Ćuprija čeka asove atletike

Ovom jubilarnom trkom, Ćuprija će obeležiti i 800 godina postojanja grada i 104 godine atletike u ovom gradu.

  • 0

Na tradicionalnoj međunarodnoj uličnoj trci u Ćupriji, koja će se 70. jubilarni put održati u ponedeljak, uz najbolje srpske trkače učestovaće i trkači iz Slovenije, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Bugarske, rekao je  Tanjugu predsednik Sportskog saveza opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević.

>>>Još dvojica srpskih atletičara obezbedili plasman na OI

- Trčaće se ulicama Ćuprije, u četiri kategorija, a u glavnoj trci seniora, na 1.500 metara očekujemo učešće više od 70 trkača.

-Svoje učešće u trci prijavili su Atletski klubovi iz Beograda, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Sremske Mitrovice, Zaječara, Jagodine, Paraćina, Valjeva, Kruševca, a prijavljivanje traje do ponedeljka.

- Trka počinje u 18 sati i ovo je prvi put, da će biti noćna, što joj daje posebnu atraktivnost - rekao je Vasiljević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovom jubilarnom trkom, Ćuprija će obeležiti i 800 godina postojanja grada i 104 godine atletike u ovom gradu. Prvi atletski klub u Ćupriji, koja je jugoslovenskom i srpskom sportu dala više od 60 reprezentativaca, osnovali su radnici i stručnjaci Češke 1911. godine kada su gradili Fabriku šećera u Chupriji.

Krupnim slovima u anale svetske atletike upisana su imena: Vere Nikolić, Dušana Košutića, Vladana Ðorđevića, Mirke Petrović, Ljiljane Šušnjar, Snežane Pajkić, Dejana Pajkića, Dragana Zdravkovića, kao i vrhunskog stručnjaka u "kraljici sportova" profesora Aleksandra Petrovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA