Uskoro prva legalna tuča Srba, Bosanaca i Hrvata!

Na pomolu je velika regionalna liga u boksu

  • 3

Bokserski savez Srbije najavio je početak regionalne lige u kojoj bi učestvovali klubovi iz zemalja nekadašnje Jugoslavije.

 

Kako je na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora između Bokserskog saveza i Fakulteta za sport Nikola Tesla Univerziteta Union i izrade Strategije za razvoj boksa istakao predsednik Dragan Ignjatović za učešće u regionalnoj ligi, osim srpskih, zainteresovani su klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 

- BSS će inicirati osnivanje lige, s obzirom na to da je teško da realizujemo našu ligu i nadam se da ćemo to uspeti do sledeće godine. Očekujem da u ligi bude najmanje sedam klubova - izjavio je Ignatović.

 

Na današnjoj konferenciji predstavnici BSS i Fakulteta za sport najavili su zajednički rad na vraćanju boksa na stare staze uspeha, kao prvi cilj postavljen je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a zatim i borba za olimpijsku medalju.

 

- Očekuje nas veliki posao, strategija će biti gotova do kraja godine, a pošto je Radna grupa dosta jaka, uveren sam da ćemo napraviti dokument koji će moći da se primenjuje - rekao je Dragan Atanasov, profesor na Fakuletetu za sport.

 

Ugovor su potpisali predsednik BSS Dragan Ignjatović i dekan Fakulteta Ivanka Gajić, dok je osnivač Fakulteta za sport naglasio tradiciju koju boks ima u Srbiji i želju za povratak u borbu za olimpijske medalje.

 

U Radnoj grupi nalaze se: Dragan Atanasov, Danilo Ivanović, Slobodan Kačar, prof. dr Zoran Chirković, Dragan Karanović, Dragan Vasiljević, Dragan Ignjatović, Dragoljub Radović i Antonio Ahel.

 

 

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. oktobar 2015 | 14:13

    Odbrojava sudija bokseru koji je u nockdown-u, kad dovikuje baba iz publike: - Neće taj ustati, znam ga ja iz autobusa!:-) :-) :-)

  • Fedor

    12. oktobar 2015 | 13:58

    Dosta mi je tuča više...gadi mi se sve!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA