DRON JE BIO OSVETA ZA ĐENOVU: Albanac Morina kaže da ne mrzi Srbe! (VIDEO)

Poslednji intervju pre hapšenja je albanski navijač, koji je upravljao dronom za meč Srbija - Albanija u Beogradu, dao brtianskim novinarima za reportažu "Copa 90"

  • 42

Britanska produkcijska kuća "Copa 90" pozabavila se jednim od najkontroverznijih duela u evropskom fudbalu, dvomečom reprezentacija Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Među onima koji su govorili za desetominutnu emisiju bio je i Ismail Morina, čovek koji je upravljao famoznim dronom na meču u Beogradu prošle godine.

Morina tvrdi da su Albanci na ovim prostorima autotohtoni, domoroci, a da su Srbi naknadno došli na Balkan.

- Ako hoće da žive ovde, onda Srbi moraju da nas poštuju - rekao je Morina.

On je istakao da njegova namera sa dronom nije bila da se izazove incident. Njegova namera, kaže, bila je da dron sa zastavom vide albanski fudbaleri kao vid podrške, ali je bila i osveta za to što je Ivan Bogdanov na utakmici Italija - Srbija u Đenovi 2010. godine zapalio albansku zastavu.

- Jesam hteo osvetu, ali nisam hteo da vređam Srbe. Bilo mi je važno da pokažem indentitet. Hteo sam da posle sklonim dron, javio sam prijatelju da moramo da bežimo - priča Morina, koji je otkrio da nosi jedan lažni, ali i jedan pravi pištolj zbog, kako kaže, svoje sigurnosti.

- Na toj zastavi je bila mapa. To je mapa etničke Albanije. To nisu teritorije, nije joj cilj da mi moramo da vratimo te teritorije nazad, to je samo istorija.

- Moram da poručim Srbima da ih ne mrzim. Ali, ipak smo imali tešku istoriju. Zaista, ne mrzim Srbe - rekao je na kraju Morina, koji je uhapšen zbog posedovanja oružja neposredno nakon davanja intervjua za "Copa 90".

Jedan od sagovornika bio je i kapiten Albanije, Lorik Cana, koji je u moru zapaljivih i nekorektnih izjava, ovaj put prokomentarisao:

- Kolarov i Ivanović su nas štitli, i da to nisu uradili, bilo bi veoma loše po nas. Najviše mi je žao srpskih igrača, jer oni nisu ništa ni od koga tražili. Hteli su da prestavljaju svoju zemlju, ali neće moći jer su nas navijači napali u Beogradu, i to je potpuno ludo.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    19. oktobar 2015 | 16:55

    Ako ste najstariji narod,zašto nemate nikakvu istoriju?! Večiti razbojnici i tuđe sluge.I onda još nadjete da kradete naše manastire i crkve i predstavljate kao vaše.Gde su vam kraljevi,carevi,bitke...kulturna baština?!Ništa nemate!Najznačajnije gradjevine koje ste ostavili za sobom su bunkeri po albaniji.Sramota od naroda,to ste vi.Nemate ništa sem primitivizma.Mafijaši i ubice.

  • Toniandjelo

    19. oktobar 2015 | 16:42

    Postoji hrisovulja, papir iz 14og veka iz Visokih Decana, na kome je popis manastirskih poseda i stanovnistva iz okolnih sela i gradova koje je 99,5 posto srpsko, to je cist materijalni dokaz ko je starosedelac na Kosovu, Crnoj Gori i Severnoj Albaniji, Siptari su bili stocari koji su trazili dozvolu od Dusana da napasaju svoja goveda na srpskim posedima!

  • R3hab

    19. oktobar 2015 | 14:19

    Arnauti su porijeklom iz Azije,uporedite lobanje i rijesena enigma. Samo oni na balkanu imaju onakve face i prepoznam ih sa kilometra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA