Tanjević novi selektor košarkaša Crne Gore

Proslavljeni jugoslovenski trener Bogdan Tanjević preuzeo je svoj treći nacionalni tim u karijeri. Sa prethodna dva je osvajao medalje

  • 0

Proslavljeni košarkaški trener Bogdan Tanjević novi je selektor reprezentacije Crne Gore, prenose  pogodičke Vijesti.

>>>BLAMAŽA! Crnogorci ne idu na Evrobasket!

Tanjević će na klupi Crne Gore naslediti Luku Pavićevića, koji je podneo ostavku krajem septembra prošle godine nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ovo će za njega biti četvrti selektorski angažman, pošto je prethodno vodio nacionalne timove Jugoslavije, Italije i Turske.

Jugoslaviju je predvodio do srebra na Evropskom prvenstvu u Čehoslovačkoj 1981, sa Italijom je osvojio zlato na EP u Francuskoj 1999, dok sa reprezentacijom Turske ima srebro na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Tanjević je tokom karijere vodio Bosnu, Kazertu, Trst, Olimpiju iz Milana, Limož, Budućnost, Asvel, Virtus i Fenerbahče.

Foto: kscg.me/Foto: Saša Matić Foto: kscg.me/Foto: Saša Matić

Najveće uspehe ostvario je sa selekcijom Italije sa kojom je bio prvak Evrope 1999. godine, zatim sa sarajevskom Bosnom sa kojom je 1979. godine postao klupski prvak Evrope i sa reprezentacijom Turske sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Mundobasketu 2010. godine.

On će biti četvrti selektor Crne Gore, pre njega tu funkciju obavljali su Duško Vujošević, Dejan Radonjić i Pavićević.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA