Zamislite da Arsenal, Junajted i Čelsi u decembru ispadnu iz Lige šampiona?

Pa posle neka kaže neko da je Premijer liga najjača u Evropi

  • 5

Engleski timovi više nisu bauk u Ligi šampiona. 

Potvrda gore navedenog je podatak da se čak tri kluba iz Premijer lige nalaze pred eliminacijom iz elitnog takmičenja već posle grupne faze takmičenja!

>>> LIGA ŠAMPIONA: Pet komada PSŽ-a za Malme, Ronaldo pogađao, Real se kockao u finišu, Siti poražen u Torinu!

Pred poslednje kolo prolaz dalje obezbedio je samo Mančester siti, iako ni "građani" nisu blistali u grupi sa Juventusom, Mehengladbahom i Seviljom, dok će do poslednjeg trenutka za plasman u osminu finala strepeti Čelsi, Arsenal i Mančester junajted.

>>> Zlatan se vratio u Malme, a reakcija navijača je fenomenalna! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Čelsi je u grupi G na vrhu sa 10 bodova izjenačen sa Portom, sa kojim se sastaje u poslednjem kolu, ali priliku da ih ugrozi vreba Dinamo iz Kijeva, koji zaostaje dva boda za vodećim tandemom. Ukrajinci će imati, na papiru, najlakši zadatak pošto dočekuju "fenjeraša" Makabi, pa bi eventualnom pobedom gotovo sigurno obezbedili drugo mesto.

U slučaju remija u Londonu, uz povoljan ishod za Dinamo u Kijevu, tri tima bi grupu završila sa 11 bodova, pa bi o plasmanu dalje odlučivali međusobni dueli i gol-razlika. S obzirom na to kako Čelsi igra ove sezone, neuspeh protiv bivšeg Murinjovog kluba, kao i eliminacija, uopšte nisu tako nerealan scenario.

>>> Zenit razbija i kad mu ne treba, BATE usporio Leverkuzen (VIDEO)

Arsenal je nekako uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije posle dva početna poraza od Dinama i Olimpijakosa, ali za "tobdžije" tek sledi ono najvažnije i najteže - gostovanje u Atini. Tamo je četi Arsena Vengera potrebna isključivo pobeda za plasman dalje, jer svaki drugi ishod šalje grčkog šampiona, uz Bajern, u osminu finala. Dakle, Pirej lako može biti poslednja stanica londonskog tima u Ligi šampiona za ovu sezonu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Konačno, u problemu je i Mančester junajted. U velikom problemu.

Remijem bez golova sa PSV Ajndhovenom "đavoli" su sami sebi zakomplikovali situaciju u zanimljivoj grupi B, gde je Volfsbrug lider sa 9 bodova, Junajted ima bod manje, a upravo će Nemci dočekati Engleze u poslednjem kolu.

Matematika je jasna: Mančesteru je potrebna pobeda za prolaz, kako ne bi zavisio od rezultata meča PSV-CSKA, u kojem bi pobeda Holanđane odvela u osminu finala, bez obzira na ishod meča u Volfsburgu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    26. novembar 2015 | 11:45

    Najjača možda nije, ali najinteresantnija i dinamična sigurno jeste.

  • Spawn

    26. novembar 2015 | 12:01

    Pa upravo je zbog toga najjaca. Osvajac LS dobije 40 mil a Premier lige preko 100 i zna se da su Englezima i Italijanima vazniji nacionalni trofeji, ne umanjujem znacaj LS ali kod njih je tako. Iskreno mislim da sva tri kluba prolaze dalje. Bice to odlicna tri meca.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    26. novembar 2015 | 14:53

    Ma sve to nije važno----samo da su stadioni puni i sve je na svom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA