Zvezda strepi: FIBA ukida pravo nastupa u prvenstvu svima koji igraju Evroligu!

FIBA se ne predaje olako. Nakon dogovora 11 najvećih klubova o nastupu u novoj Evroligi, FIBA pokušava da nađe način da doskoči evroligašima

  • 13

FIBA uzvraća udarac. Iako se u prvi mah činilo da je Evroliga dobila rat protiv FIBA, po svemu sudeći to toga nije došlo.

>>> FIBA Liga šampiona? Klubovima 30 miliona evra!

Kako prenosi specijalizovani sajt ''Eurohoops'' generalni sekretar FIBA Patrik Bauman tražiće od nacionalnih saveza da klubove koji igraju Evroligu izbace iz nacionalnih prvenstava.

Zbog toga bi danas trebalo da se u Rimu održi sastanak sa košarkaškim savezima iz Francuske, Turske, Španije, Nemačke, Italije i Grčke, na kojem se očekuje da se Evroligi uputi što žešći odgovor.

Bauman će pred predstavnike gore nabrojanih košarkaških saveza izneti predlog da klubovi koji igraju Evroligu bude zabranjeno da se takmiče u nacionalnim prvenstvima. Nezvanično ovaj predlog prvi je podržao italijanski savez iz kojeg su poručili da neće biti problema da se odreknu Emporio Armanija.

Ostaje da se vidi kako će ovo uticati na nas. Sigurno je da će ABA liga imati problema, jer je FIBA već imala primedbe na rad ABA lige. Hipotetički to znači da bilo koji naš predstavnik koji bude igrao Evroligu, mogao da se suoči sa zabranom nastupa u ABA ligi.

Neizvesno je kako će se ovaj ''rat'' završiti, ali jedino što je izvesno je da FIBA neće olako pomiriti sa novom Evroligom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lorna

    27. novembar 2015 | 14:52

    Mozemo se malo saliti i jedne druge podbadatia l iskreno kao vatreni Partizanovac zelim da zvezda veceras pobijedi i ako Bog da da se nadje medju 16 najboljih...probajte , borite se pa sta bude..nemojte se predavati to nije u nasem duhu...srecno pa sta bude

  • igor

    27. novembar 2015 | 01:22

    Strepi ma nebih rekao, mislim da boga mole da ne igraju da se vise nebrukaju

  • kec

    27. novembar 2015 | 09:38

    tesko bilo koji klub sklepan sbrda zdola da bilo sta napravi u evropi.U domacem prvenstvu sudije stite takve mutante a u evropi se sa njima sprdaju.najbolji primjer ove tvrdnje je zvezda...ne ponovilo se nikada..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA