Amerikanci oduševljeni Paunovićem: On je zalog za budućnost!

Angažovanje Paunovića ima smisla i ne treba očekivati probleme oko adaptacije, jer je on ovde ''domaći'', ističu američki mediji

  • 1

Nakon što je potpisao ugovor s Čikago Fajerima, mediji u Americi duboko su analizirali angažovanje Veljka Paunovića.

U većini tekstova navodi se da je Paunović sa mladom reprezentacijom do 20 godina osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Iako mu je ovo debi na klupi nekog kluba, jer je dosad vodio samo mladu reprezentaciju Srbije, u Paunovića imaju vere.

>>>DA SE NAJEŽIŠ! Paunović otkrio tajni ritual orlića i zamolio ljude da ga izvedu zajedno! (VIDEO)

>>> Veljko Paunović je novi trener Čikaga!

Zna sa mladima, harizmatičan je i igrači ga vole. Opisuju ga i kao poliglotu koji govori šest jezika - engleski, španski, srpski, makedonski, ruski i nemački. Generalni menadžer Čikaga Nelson Rodrigez ne krije da je Paunović bio glavni kandidat za klupu.

- Bili smo veoma dispilinovani u našem odabiru. Ustanovili smo 11 karakteristika, na osnovu koje smo rangirali kandidate... Paunović je sam sebe istako u vrh. Sve je ukazivalo na to da treba njega da uzmemo, a mi smo osetili da imamo pravog čoveka - rekao je  Nelson Rodrigez.

Sa pohvalama na račun našeg trenera, Rodrigez se nije zaustavio. O Paunoviću govorio je samo u superlativima, opisujući ga kao ''pravog studenta igre'', a kao njegove glavne vrline istakao je prilagodljivost, znanje, samopouzdanje i samouverenost.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Iako je imao ponude klubova koje igraju Ligu šampiona, Paunović se odlučio za Čikago.

- On poseduje glad sa uspehom. On je čovek koji je imao šansu da vodi klub koji igra Ligu šampiona, ali je odlučio da je Čikago najveća šansa za njega u ovom trenutku, a mi smo to želeli. Želeli smo nekog ko je više želeo da vodi Fajerse, nego da bude trener.

Paunović bi trebalo da bude predstvaljen publici u Čikago sledeće nedelje, a po dolasku dobiće sredstva i imaće odrešene ruke u odabiru igrača koji su mu potrebni. Iz kluba najavljuju da je on rešenje na duge staze.

- Ne sumnjam u njegovu sposobnost da se prilagodi. Zbog njegovog načina na koji uči i otvorenog pristupa, ne mislim da je Paunović trenutno rešenje već i da je pogodak na duže staze - zaključio je Nelson Rodrigez.

Iako postoji nepisano pravilo da se strani treneri obično muče u MLS ligi, Amerikanci navode da to neće biti slučaj sa Paunovićem, jer je on već odomaćen tamo, podsećajući da je svoju profesionalnu karijeru završio u Filadelfiji Junion 2011. godine. Na kraju navijači Fajersa trebalo bi da budu srećni, jer iako Paunović nije garant uspeha, njegovo angažovanje je pametno i ima smisla. Ovo je početak nove ere za Čikaga zaključuju američki novinari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    27. novembar 2015 | 14:41

    Sa srecom!!! Jedini normalan i ispravan covek u ovom nasem ludilu od fudbala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA