ŠELE I BOROTA: Na današnji dan postignut jedan od najčuvenijih golova u večitom derbiju (VIDEO)

Tog 29. novembra 1978. godine, Miloš Šestić je ''prodao foru'' Petru Boroti

  • 17

Samo jedan večiti derbi Crvena zvezda i Partizan odigrali su 29. novembra, a taj iz 1978. godine ostaće upamćen po jednom od najčuvenijih golova koji je viđen u međusobnim duelima večitih rivala.

U glavnim ulogama bili su Miloš Šestić i Petar Borota - napadač Crvene zvezde i golman Partizana. Crveno-beli su pobedili sa 3:1, a prvi gol u 21. minutu će ostati upamćen antologijski.

>>> Telegraf u kafani sa sportskim direktorom Zvezde: Upoznajte čoveka zbog kog je Grof ostao na Marakani, a crveno-beli dominiraju na terenu!

Posle jednog skoka, u kome je bio malo i fauliran ali sudija nije svirao, Borota je ležao na zemlji, s loptom u naručju. Šestić mu je prišao i rekao: ''Kume, svirao sudija faul!” Petar je spustio loptu da izvede slobodan udarac, a centarfor crveno-belih se ušetao u gol. za sudiju nije bilo dileme - Zvezda je vodila sa 1:0.

Klinčarski je samo minut kasnije izjednačio rezultat, da bi Milosavljević u 60. i Krmpotić u 72. minutu doneli trijumf crveno-belima.

Partizan: Borota, Živković, Arsenović, Trifunović, Stojković, Lazičić, Zavišić (Varga), Grubješić (Jović), Santrač, Prekazi, Klinčarski.

Crvena zvezda: Stojanović, Jovanović, Krmpotić, Muslin, Keri, Jurišić, Petrović, Blagojević (Borovnica), Savić, Milosavljević, Šestić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Topličanin

    29. novembar 2015 | 17:26

    Inteligencija partizanovih igrača onda i sad se ne razlikuje mnogo

  • lajka

    29. novembar 2015 | 15:58

    faul nad Borotom...i koji bi igrac ovako postupio..pa cak ni dinamovci al zna se..zvzdina oloska skola...i vi kazete * prodao foru *...i ovdje se vidi pomoc sudije...nista se nije promijenilo 40 godina..bez sudija zvezda bi bila odavno zaboravljena...

  • Milos

    29. novembar 2015 | 20:02

    1978.... Eh, kakva su to bila vremena, secam se ove utakmice, i svega tada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA