Moramo ozbiljnije da igramo: Dejan Savić objasnio zašto je bio ljut na tajm-autu (VIDEO)

Selektor vaterpolista Srbije istakao je da je namerno oborio formu ekipe, kako bi u završnici takmičenja igrala najbolje moguće

  • 0

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle pobede nad Slovačkom (10:5) i plasmana u četvrtfinale prvenstva Evrope, smatra da njegov tim nije odigrao prema očekivanjima, ali da je tempirao formu za završnicu takmičenja.

>>> E, SLUŠAJ 'VAMO: Ovako oštre reči Dekija Savića na tajm-autu ne čujete često! (VIDEO)

On je u jednom trenutku na tajm-autu bio i malo oštriji nego inače, a to je objasnio time što je njegova ekipa primala jeftine golove.

- Izuzetno teška utakmica za nas, moji igrači su delovali teško. Primili smi tri jeftina gola na početku, a kasnije samo još dva. U pojedinim momentima nismo delovali prepoznatljivo, igrali smo tuđu igru i činilo se kao da želimo da damo dva gola u jednom napadadu. Moramo da se podignemo i, ukoliko želimo u polufinale neophodno je da igramo sa ozbiljnijim pristupom - rekao je Savić novinarima posle meča.

On je dodao da je ekipa sa namerom oborila formu kako bi spremno dočekala završnicu takmičenja.

- Tempirali smi formu i lake utakmice, posle Hrvatske, iskoristili za jače treninge. Moralo je da dođe do pada, a sada se dižemo. Niko ne može da odigra u vrhunskom ritmu ceo turnir, sem Italijana - stigao je da se našali selektor “delfina”.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vaterpolista Andrija Prlainović dodao je da je njegova ekipa imala mnogo problema u realizaciji.

- Daleko od toga da smo igrali dobro, bilo je teško. Osnovni razlog nešto manje pobede je što nismo bili pravi u napadu, zbog čega je rezultat bio 10:5, umesto 15:5. Slovaci nisu blizu našeg nivoa, iako imaju nekoliko sasvim solidnih igrača. Moraćemo da igramo mnogo bolje nego večeras - naveo je srpski vaterpolista.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Njegov saigrač Filip Filipović poručio je da utakmica protiv Slovačke nije protekla onako kako je srpski tim želeo.

- Slovaci nisu za potcenjivanje, ali to nas ne abolira za našu odgovornost u prvoj četvrtini. Bilo je dosta lepih akcija i poteza, ali moramo bolje. Nebitno ko nam je rival u četvrfinalu, moraćemo da damo maksimum - zaljučio je Filipović.

Srbija u četvrtfinalu, koje je na programu u ponedeljak od 20.15, čeka pobednika duela Nemačka - Rusija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA