PORAŽAVAJUĆE VESTI: Zika virus preti i srpskim vaterpolistima na OI (FOTO)

Voda u Riju je u očajnom stanju i pogodna je za virus koji hara Brazilom

  • 10
Vaterpolo Srbija - Crna Gora

Foto: Marko Todorović

Zika virus preti Olimpijskim igrama - ključna mera je uklanjanje ustajale vode, koja je pogodno tle za razmnožavanje komaraca.

 

Kada pomenemo vodu i Rio u zajedničkom kontekstu, većini ljudi u Srbiji na pamet prvo padne vaterpolo reprezentacija koja je glavni favorit za osvajanje zlatne medalje na OI.

 

>>> Da li će komarci sprečiti održavanje Olimpijskih igara? Velika panika vlada Brazilom (FOTO)

 

Međutim, vesti koje dolaze iz Brazila i te kako mogu da zabrinu aktuelne evropske i svetske šampione. Voda koja ćese koristiti na takmičenju pogodna je za širenje ovog virusa, pre svega što se u njoj odranije nalazi veliki broj virusa i bakterija.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Ponovo je u prvi plan izašlo istraživanje Asošijeted Presa iz jula. Istraživanje koje je poražavajuće i koje znači samo jedno - voda u Riju ravna je kanalizaciji!!! Voda u Riju kao da je stvorena za širenje Zika virusa.

 

Jeste da ovaj virus pogađa žene, odnosno trudnice koje rađaju deformisanu decu, ali najnovije informacije mogu da zabrinu i muškarce. Zabrinutos je podgrejana nakon saopštenja Svetske zdravstvene organizacije.

 

- Zika virus je pronađen u muškom semenu dve nedelje nakon što je muškarac imao simptome. To znači da muškarci na neki način mogu da budu prenosnici ovog virusa tokom seksualnih odnosa - navodi se u saopštenju.

 

Elem, da se vratimo na istraživanje Asošijeted Presa.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Rezultati su uznemirili međunarodne eksperte, dok se jedriličari najviše boje za svoje zdravlje. Bakterije koje se nalaze u vodama Rija mogu da prourokuju groznicu ili da izazovu povraćanje i proliv.

 

Brazilska vlada je još letos uveravala MOK da će sve biti u redu i da nema mesta panici. Možda su na kratko i uspeli da skrenuo probleme sa vodom u drugi plan, ali ih je u prvi ponovo izvukao Zika virus.

 

Voda na otvorenom jeste mnogo veći problem, ali ni ona u vodovodu nije sigurna...

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. januar 2016 | 12:49

    Zika Virus je dobar ko panja. ako ga mnogo ne diraju. on u principu izbegava sranja. ali ga lako iznerviraju. Zika je rodjen sa cudesnim darom. sa'rani kad potegne desnicu. zato je tuk'o samo samarom nije koristio pesnicu Nikada cinkaros, nikada taster. cuti da sacuva drugove. ko da na usta zalepi flaster. pa lezi tudje dugove. Kad su u svapskoj 'apsili Ziku grozni nemacki policajci Zika se okrete, pljunu i rece ej, policajci, steram vam ga majci. Zika je uvek nasmejan i vedar. sa puno smisla za humor. cak i kad radi kao redar. on je ko dobrocudni tumor On ima ruke ko lopate. a srce od Rusije vece. zato se on i zena mu zlopate. jer nema srece. Zika Virus je dezurni krivac on je obelezeni negativac dripci kad banku obiju Zika zaglavi robiju

  • Žika

    29. januar 2016 | 15:45

    Pičiji, svinjski grip i ebolu sam preživeo, sa Žikom sam veoma optimističan.

  • Jaca

    29. januar 2016 | 13:42

    Da nije obrnuto???Kad smo potamanili viruse tipa CRO,MNE,SLO,FRA...OVO JE ZA DELFINE PESMICA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA