Hrvati u šoku! Gledao ih četnički vojvoda sa transparenta u Areni! (FOTO)

Tokom meča između Rusije i Hrvatske u Kombank Areni pojavio se i transparnet sa likom četničkog vojvode popa Momčila Đujića

  • 94

Hrvatska futsal reprezentacija oprostila se od takmičenja na Evropskom prvenstvu u Beogradu pošto je u posljednjem kolu grupe C odigrala 2:2 (1:1) sa Rusijom.

ALOJZIJE STEPINAC: Srpski vojnik, ustaški zlikovac ili komunistička žrtva?! Ili sve to zajedno? (FOTO)

Međutim, nijma je najviše smetalo što navijači u Beogradu nisu bili , kako kažu kulturni, na ovom događaju pa su ih provocirali jednom slikom.

Naime, navijači Srbije su na tribinama okačili ogroman transparent sa slikom četničkog vojvode Momčila Đujića, a tek kad su to uočili predstavnici UEFA-e, slika je sklonjena.

Hrvatima smeta što je slika Đujića bila istaknuta na tribinama Arene jer smatraju da je on zločinac nikad osuđeni za pokolje hrvatskog stanovništa u Dalmaciji tokom Drugog svetskog rata.

Slažemo se da je postavljanje slike četničkog vojvode neprimerena, ali njega bar zvanična država Srbija ne veliča kao nekog heroja.

Sa druge strane, zanimljivo da se Hrvatima ne smeta što sveštenika Alojzija Stepinca žele da kanonizuju u sveca! Čoveka koga u Srbiji smatraju za zločinca, jer je podržavao stvaranje nacističke NDH i nije osuđivao stvaranje logora u Jasenovcu gde je pobijeno nekoliko stotina hiljada, pravolsavanih Srba, Jevreja i ostalih nacionalnosti tadašnje Jugoslavije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Re.Sr

    8. februar 2016 | 08:39

    Sad ce rec da su zato izgubili. Nek tuze Djujuca za poraz.

  • Gazimestan

    8. februar 2016 | 09:11

    Bitno je da su oni ispali i da su za dom spremni,tj. za povratak u lijepu njihovu...i jos nesto,za mnoge Srbe,Djuić jeste bio heroj!

  • Django

    8. februar 2016 | 08:19

    Ma briga me šta vama smeta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA