Drente: Mesi je rasista, govorio mi je "crnjo, crnjo"... (VIDEO)

Tamnoputi fudbaler Real Madrida, trenutno na pozajmici u Evertonu, optužio najboljeg igrača sveta da ga ja više puta nazvao crnčugom dok je nastupao za Madriđane i Herkules

  • 0

Tamnoputi fudbaler Reala Rojston Drente rekao je da ga je Mesi više puta vređao na rasnoj osnovi dok je nastupao kao pozajmljeni igrač za Herkules.

- Igrao sam često protiv Mesija i uvek je bilo problema. Ono što mi je smetalo je ton sa kojim mi je on govorio "negro, negro" (crnjo, crnjo na španskom). Razumem da je u Južnoj Americi termin "negro" uobičajen, ali mi to ovde ne moramo da trpimo. Jednom mi je, dok sam igrao za Herkules, čak pružio ruku i rekao "Zdravo crnjo".

Moj saigrač iz Reala Mamadu Dijara pobesneo bi kad bi ga neko oslovio sa "negro". To su ranije na treningu radili Argentinci Hajnce i Iguain, ali su prestali - naveo je Drente.

Drente je poslednju sezonu proveo na pozajmici u Evertonu, ali iako postoji opcija da "karamele" otkupe ceo njegov ugovor s Realom, realnije je da se Holanđanin ovog leta vrati u domovinu i karijeru nastavi u Fejenordu.

A kako je Mesi održao Drenteu lekciju iz kontrole lopte pogledajte na donjem videu.

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA