Đorđević doveo NBA pojačanje u Panatinaikos!

Eliot Vilijams oblači zeleni dres, dok je Met Džening potpisao za Lokomotivu

  • 4

 Doskorašnji košarkaš Memfisa Eliot Vilijams odlučio je da započne evropsku karijeru i potpiše ugovor sa Panatinaikosom.

Američki kombo-bek pojačao je ekipu Aleksandra Ðorđevića pred odlučujuće duele u Top16 fazi Evrolige, nakon što je pet godina nastupao u NBA ligi za Portland, Filadelfiju, Jutu i Nju Orleans.

- Čim sam dobio ponudu Panatinaikosa, odmah sam shvatio da mi se pruža velika prilika da igram košarku u Evropi na visokom nivou. Želim da nastavim veliku tradiciju ovog kluba - rekao je Vilijams za klupski sajt.

Vilijams je prošle godine bio MVP Razvojne lige sa Santa Kruzom, filijalom Golden Stejta, a ponovo će sarađivati sa Ognjenom Kuzmićem.

I LOKOMOTIVA SE POJAČALA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

S druge strane, američki košarkaš Met Džening novi je član Lokomotive Kubanj, saopštio je ruski klub. Sjajni šuter u redove rivala Crvene zvezde u Top 16 fazi Evrolige dolazi iz Hapoela iz Jerusalima.

Džening se na saradnju sa bogatim klubom iz Krasnodara obavezao do kraja sezone i predstavljaće veliko pojačanje za ekipu Jorgosa Barcokasa.

Ovaj 27-godišnji košarkaš u Evropi do sada je igrao za italijanski Monferato, Montepaski iz Sijene, Cibonu i Efes.

Panatinaikos se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli E grupe Top 16 faze Evrope sa skorom 3-3, koji imaju i Efes i Crvena zvezda, dok Lokomotiva ima 4-2.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA