SRPSKI FUTSALERI OSTALI BEZ FINALA: Junačka igra naših momaka zaustavljena u produžecima (FOTO) (VIDEO)

Izabranici Ace Kovačevića poraženi od Rusije rezultatom 3:2

  • 55

Srpska futsal reprezentacija bila je nadomak najvećeg iznenađenja u istoriji, ali je trenutak dekoncentracije u produžecima koštao Orlove plasmana u finale Evropskog prvenstva.

Tamo će Rusija koja je u prepunoj Areni slavila rezultatom 3:2 (1:0, 2:2) i ponovila uspeh od prošlog šampionata kada su bili vicešampioni. Tamo čekaju Špance, dok će Kazahstanci na megdan Srbiji u borbi za bronzu (5:3).

SRBIJA - RUSIJA 2:3

(Kocić 26, Simić 36 - Lima 13, Abramov 33, Romulo 44)

Dva puta su favorizovani Rusi vodili, oba puta su naši momci stizali rezultat preko Kocića i Simića, ali je Romulov u 44. minutu postavio konačan rezultat. Bio je to mat u dva poteza jer mu je Robinjo asistirao iz auta. Kombinacija po zemlji koja se pokazala kao rak-rana za srpski tim.

Jeste da je finale bilo nadomak ruke, pogotovo posle crvenog kartona Edera Lime, ali treba istaći da su naši futsaleri odigrali junački u većini meča. To je prepoznala i publika u Areni koja ih je gromoglasno pozdravila i nakon meča.

Srbija je bojažljivo ušla u meč sa vicešampionom Evrope koji je dominirao prvih 10 minuta. Eder Lima je dva puta imao opasne pokušaje, ali je Aksentijević bio na visini zadatka. I Robinjo je oprobao šut u 8. minutu, dok se Abramov nije snašao kod gola Srbije, iako su Rusi napravili višak na ulasku u 11. minutu.

>>> Samo je jedna himna posle srpske u Beogradu dobila ovakve ovacije! (VIDEO)

Srbija je u prvom delu prvog poluvremena imala samo jednu šansu kada je Perić cimnuo na desnu nogu i šutirao jako. Gustavo je bio siguran.

Veliku sreću imala je Srbija na isteku 12. minuta kada je Lima napravio dar-mar po desnoj strani, a Rusi nisu uspeli iz dva pokušaja da uguraju loptu iz leđa Aksentijevića. Bio je to signal za selektora Kovačevića da zatraži tajm-aut i upozori Simića da se ne povlači previše.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ti saveti ništa nisu pomogli jer je Lima već u narednom napadu postigao gol. Gurkanje na centru terena pripalo je Rusiji, a Brazilac je izašao 1 na 1 i lako zaobišao Aksentijevića.

Dva minuta kasnije, Živanović je umalo matirao Gustava. Slobodnjak sa šest metara, kombinacija i šut Živanovića. Gustavo je ispao, ali su dvojica fudbalera bili na liniji i sačuvali mrežu Rusije. Nedugo zatim i Kocić je bio blizu gola. Naš tim je krenuo ofanzivnije što je publika znala da isprati. Ipak, rezultat se do poluvremena nije menjao.

Na početku drugog ponovo je Rusija prva zapretila Aksentijeviću, ali je Rajčević bio najbliži golu u 22. minutu. Lopta je prohujala pored gola. Nedugo zatim Perić se lako oslobodio čuvara, međutim Gustavo ga je zaustavio. Kao i u 24. minutu, kada je Srbija tražila penal. Ruski golman je rukom zakačio Perića po nogama i oborio ga, ali je sudija ostao nem iako je mogao bez problema da sudi najstrožu kaznu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bolju igru od povratka na parket Srbija je krunisala u 26. minutu. majstorski gol Kocića - levicom pod prečku. Rezervni golman Vikulov nije ni video loptu, a selektor Rusije je morao odmah da reaguje i vrati Gustava u igru.

Naturalizovani Rus je odmah po ulasku na teren zaustavio novi šut Kocića.

Povukli su se naši neočekivano u jednom momentu i Abramov je to kaznio u 33. minutu. Rusi su ponovo došli do prednosti, ali su u 35. minutu ostali bez Edera Lime. Brazilac je dobio drugi žuti karton što je Simić kaznio. Izjednačio je u 35. minutu.

Usledila je drama u poslednjih pet minuta. Rusija je imala sjajnu šansu da stigne do trećeg gola u 38. minutu, dok je Kocićev šut sa šest metara (iz indirekta) na 39 sekundi do kraja zaustavio fenomenalni Gustavo. Time se i otišlo dodatnih 10 minuta koje se nije dobro završilo po naše....

Za treće mesto i bronzu, Srbija će se boriti u subotu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    11. februar 2016 | 18:46

    Ne znam za vas ali mene ovaj reporter na rts jako nervira, toliko mi šeta po nervima da svaku utakmicu (i vaterpolo) moram da gledam sa ton na mute! Valjda treba gledaocima da ulepšas, olakšaš gledanje, ne da namećeš svoj neki glupi način i fazon, sve sa ciljem da budeš neko i nešto u prenosu! NAPRED SRBIJA!

  • boss

    11. februar 2016 | 19:08

    za mene to nije reprezentacija. kad u rusiji više ima brazilca na terenu nego rusa

  • Nn

    11. februar 2016 | 20:15

    Gustavo,Lima,ovaj onaj....I to je kao ruski tim.Ma daj te molim vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA