NBA veče u senci porodične tragedije trenera Oklahome (VIDEO)

Pred Ol-star vikend u najjačoj ligi sveta odigrana su samo dva meča

  • 0

Zagrevanje za Ol-star vikend donelo je siromašno NBA veče gde smo imali prilike da gledamo samo dve utakmice. Oklahkoma je ubedljivo savladala Nju Orleans sa 121:95 na svom terenu, dok je Milvoki takođe kod kuće pobedio Vašington sa 99:92.

U Oklahomi je briljirao tandem Vestbruk - Djurent, kao što je to i obično slučaj na utakmicama Tandera ove sezone. Obojica su postigli po 23 poena, a Vestbruk je bio nadomak tripl-dabla, falio mu je samo jedan skok, pošto je imao 10 asistencija i 9 skokova.

Pored vodećeg dvojca, raspoložen je bio i Serž Ibaka u Oklahomi, koji je postigao 18 poena i imao 7 skokova. Kod Pelikansa su se istakli Entoni Dejvis i Džru Holidej sa po 23 poena.

Ipak, košarka je za košarkaše Oklahome bila u drugom planu, pošto je meč bio u senci tragedije koja je zadesila pomoćnog trenera ekipe Montija Vilijamsa, čija je žena Ingrid nastradala u saobraćajnoj nesreći. Povodom toga je meč počeo minutom ćutanja, a i Kevin Djurent je posle meča izjavio kako košarka nije ono što je najvažnije u životu.

Foto: AP/Tanjug Navijači Oklahome pred ostavljaju cveće za nastradalu Ingrid Vilijams, Foto: AP/Tanjug

- Mi mnogo volimo ovu igru, ali to nije ono najvažnije. Mi definitivno volimo da igramo košarku, ali veze, porodica - te stvari, to je najvažnije u životu, a ne najnoviji trendovi u svetu mode i takve stvari. Sve je to super, ali stvari koji traju zauvek jesu veze, porodica i ljubav - rekao je Djurent posle meča pod utiskom tragičnog slučaja koji je zadesio njegovog pomoćnog trenera.

Kris Midlton je predvodio Milvoki do pobede nad Vašingtonom sa 27 postignutih poena, uključujući tu i neke od ključnih poena u finišu meča, kada se lomio rezultat. Pogodio je jednu bitnu trojku, a potom i za dva, a na kraju je bio i precizan sa slobodnih bacanja i time osigurao pobedu Baksima.

U Milvokiju su se uz Midltona istakli Janis Adetokumbo i Džabari Parker sa po 17 poena. Kod Vašingtona su bolji od ostalih bili Bredli Bil sa 19 postignutih poena, kao i Džon Vol, koji je uz 15 poena imao i 10 asistencija, međutim, imao je i čak sedam izgubljenih lopti.

Rezultati:

Oklahoma - Nju Orleans 121:95

Milvoki - Vašington 99:92

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA