Pogodi ko sam? Pre 14 godina šampion sa Obilićem ispred Zvezde i Partizana, sada srpski futsaler (FOTO)

U sezoni 2001/02 bio je član Obilića koji je crveno-bele ostavio na 11 poena razlike, dok su crno-beli zaostajali čak 20 bodova

  • 19
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Sada je lider ekipe, jedna od najboljih na terenu i kapiten futsal reprezentacije, a pre 14 godina bio je šampion najpre Srbije, a potom i Srbije i Crne Gore.

Da, u pitanju je Marko Perić koji je, pre nego što je počeo da se bavi futsalom, igrao mali fudbal. Poznato je da je ponikao u Crvenoj zvezdi, ali je svoje ''slavne trenutke'' u velikom fudbalu doživeo kao omladinac Obilića.

- Igrao sam u Zvezdi kao klinac, prošao sam omladinsku školu, a sin Vojislava Šešelja, Nikola trenirao je sa mnom. Zajedno smo počeli, bili smo najbolji drugari, jer smo išli u isti razred. Bio je talentovan, ali ga nije fudbal toliko zanimao. U poslednje vreme se slabije čujemo jer ja igram u insotranstvu. Ja sam prekinuo sa fudbalom jer sam se pronašao u futsalu - rekao je Perić nedavno.

A na terene futsala je otišao tek pošto je u sezoni 2001/02 bio omladinski šampion Srbije sa čak dvocifrenom razlikom u odnosu na večite rivale Crvenu zvezdu (11 bodova) i Partizan (20 bodova).

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Sa klupe ih je predvodio trener Novica Gajić (legenda Radničkog iz Niša i sarajevskog Željezničara), sekretar Miladin Mišić i direktor omladinske škole Dušan Albijanić (od 1999. do 2004. godine). U generaciji su još bili Stevo Nikolić, Vladan Pavlović, Vule Trivunović, Dušan Petronijević...

Za Zvezdu su te sezone igrali Mrđa, Janković, Perović, Basta i Tutorić, dok je, na primer, kapiten Partizana bio Danko Lazović. Tu ekipu Obilića zvali su ''žuta kaznena ekspredicija'' jer su dominirali terenom.

Te sezone pala je i Budućnost iz Podgorice (Purović, Vujadinović), u direktnom duelu šampiona Srbije i šampiona Crne Gore. Takođe, Perić je sa Obilićem osvojio i internacionalni turnir u Francuskoj (Pariz), a po povratku ih je sačekala tadašnja predsednica Svetlana Ceca Ražnatović.

Ekskluzivne fotografije možete videti samo na Telegraf Sportu, a uzimanje istih je zabranjeno bez dozvole uredništva sportske redakcije.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    12. februar 2016 | 20:43

    Dok sam citao naslov,pomislih da je Arkan...

  • Milos

    12. februar 2016 | 21:13

    Te sezone bi titulu uzeli Snezana i 7 patuljaka,3 praseta i JA! :)

  • MS

    13. februar 2016 | 01:02

    Dominirali su terenom dok su u Zvezdi igrali Basta,Mrđa,u Partizanu Lazović itd...a posle se videlio dokle su dogurali ti igrači iz Zvezde i Partizana a gde ovi iz Obilića.U prevodu nije bitan sastav tada da bi se osvajale titutle već Arkan i njegova moć.Ni jedan igrač iz te generacije nije uspeo osim svega petorica igrača manje više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA