Trener Cedevite hvalio Delije i Grobare: Moderni sport ne pamti da toliko ultrasa navija za svoju ekipu! (VIDEO)

Pred prvi duel polufinalne serije plej-ofa ABA lige Veljko Mršić govorio o onome što najviše nedostaje njegovom timu, a imaju je beogradski večiti rivali na svakoj utakmici - vatrenu podršku navijača

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde i Cedevite u utorak počinju polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige, ne treba posebno isticati koliko važnu za oba kluba, u njihovim težnjama da se preko "Jadrana" i naredne sezone nađu u odabranom evropskom društvu.

Crveno-beli su domaćini prve utakmice koja će biti odigrana u utorak u hali Pionir od 18.45 sati.

>>> Da li Zvezda i Partizan treba da prihvate ponudu Evrolige?

Trener Cedevite Veljko Mršić ističe da veoma respektuje Crvenu zvezdu koja, uz Partizan, kako je rekao, imao nešto što nema nijedan klub u Evropi - toliki broj vatrenih navijača.

- Čestitam Zvezdi na dobrim igrama ove sezone u Evroligi. Dolazimo da odigramo dobru utakmicu, a prvi put u istoriji ABA lige u plej-ofu se sastaju dve ekipe iz Top16 faze Evrolige i to sve svemu govori da će biti jako dobro i zanimljivo. Želimo da se vratimo u Zagreb sa pobedom.

Mršić je kazao da njegovi igrači misle samo na bitku na terenu, bez obzira na priče o učesniku Evrolige naredne sezone.

- Mi smo sportisti i mislimo samo na teren. Ostvarili smo cilj, želimo da napravimo najveći uspeh. Šta će biti to je politika.

Prema njegovim rečima biće teško igrati u atmosferi u Beogradu zbog navijača koji stvaraju neverovatnu buku i pružaju ogromnu podršku domaćem timu.

- Zvezda ima veliku prednost u odnosu na nas. Nekoliko utakmica u Evroligi bili su u ponoru, ali ih je publika vraćala. Moderni sport ne pamti da cela dvorana navija za Crvenu zvezdu, da bude ispunjena ultrasima, ljudima koji stoje i navijaju za svoju ekipu, a takav slučaj je i sa Partizanom. Teško je reći kakva bi situacija bila da mi imamo takve navijače - naveo je Mršić.

Centar gostiju Miro Bilan očekuje tešku polufinalnu seriju.

- Nismo u najboljoj formi, u kakvoj smo bili pre dva meseca. Moraćemo da ponovimo naše najbolje partije da bismo parirali odličnoj Zvezdi. Moramo da držimo dobar ritam svih 40 minuta, uz dobru odbranu, to je put u pohodu na pobedu - zaključio je Bilan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA