Spartak i OFK oštro negirali optužbe iz UEFA: Sve je to zbog greške u terminologiji FSS-a!

I Subotičani i Romantičari negiraju optužbe iz UEFA i ističu da je Milivoj Mirkov putem sajta FSS pogrešno plasirao informaciju zbog greške u terminologiji

  • 7

Povodom informacija koju je objavio FSS, da UEFA sumnja u nameštanje utakmice između Spartaka i OFK Beograda, koji odbacuju bilo kakvu sumnju i ističu da je Milivoj Mirkov pogrešno plasirao informaciju i da je u pitanju greška u terminologiji.

Subotičani su se oglasili saopštenjem u kome negiraju postojanje bilo kakve ''osnovane'' sumnje, jer da bi nešto bilo zavedeno kao ''osnovana sumnja'', za to moraju da postoje i dokazi.

- Istina je nešto sasvim drugo. UEFA je u svojoj redovnoj proceduri, analizirajući kretanje kvota na pojedine mečeve, na tržištu kladionica, zatražila od FSS da ispita regularnost pomenutog meča, a to je bitno različito od informacije koju je administracija oficijelnog sajta FSS plasirala u javnost.

- Ne postoji nikakva ''osnovana'' sumnja, jer kad se govori o ''osnovanoj'' sumnji onda se govori da već postoje i dokazi tih navoda.

Printskrin: Youtube/навијачка група МАРИНЦИ Printskrin: Youtube/навијачка група МАРИНЦИ

- Bitnom greškom u terminologiji, u ovom trenutku ne znamo da li je namerna ili slučajna, našem klubu je naneta velika ljaga. Šta je iniciralo sve ovo? Da li naši vanredni napori koje ulažemo da stabilizujemo klub i napravimo stabilan tim?

- Da budemo prepoznatljiv predstavnik vojvođanskog i srpskog fudbala ili naši izvanredni rezultati u poslednjem periodu koje smo ostvarili u Kupu i prvenstvu - poručuju Subotičani.

Iz Spartaka pitaju ko to ima pravo da naše mlade igrače vređa i poništava njihove rezultate i trud?

- Da li je sportska javnost upoznata da su igrači dobili i vanredne premije za tu utakmicu? Da li to znači da zbog neosnovanog etiketiranja u prošlosti, sa kojim se još uvek nismo pomirili, niti ćemo ikad, mi više ne smemo i ne treba da igramo sa OFK Beogradom?

- Jer, kakav god da bude ishod bićemo predmet tendencioznih saopštenja. Na kraju molimo sve relevantne institucije i fudbalske činioce koji se bave regularnošću takmičenja, da ispitaju sve navode sa pomenutim mečom - zaključuje se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Optužbe su negirali i iz OFK Beograda, drugog kluba koji je pomenut u informaciji o eventualnom nameštanju mečeva.

Predsednik Romantičara, Drakče Dimitrijević, izjavio je da su u klubu zatečeni optužbama iz UEFA da je meč sa Spartakom u Subotici pod istragom zbog sumnje u nameštanje.

- Te optužbe su neverovatne. Ne mogu da verujem da neko može i da pomisli da smo pustili Spartaku da nas pobedi, a mi u zoni ispadanja. To znači da hoćemo sami sebe da izbacimo iz lige. Pa nismo budale. Da nije smešno - bilo bi tužno - izjavio je Dimitrijević.

Prethodno, UEFA je obavestila Fudbalski savez Srbije da postoji sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda 2:1 nameštena.

- U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja - rekao je prethodno Komesar za integritet takmičenja FSS Milivoje Mirkov za sajt Saveza.

Printskrin: Youtube/DanasConferences Printskrin: Youtube/DanasConferences

I prvi meč ovih rivala, jesenas u Beogradu, bio je pod sumnjom, s obzirom na to da je tadašnji trener Subotičana Stevan Mojsilović izveo "rezervni sastav", uz objašnjenje da je čuvao najbolje igrače za sledeći meč sa Crvenom zvezdom.

OFK Begrad je slavio 2:0, a FSS je tada pokrenuo istragu i kaznio Spartak oduzimanjem četiri boda, s tim da je kasnije kazna preinačena u minus dva boda.

Kakvo je vaše mišljenje o celom ovom slučaju? Sumnjate li da u Srbiji ima nameštenih utakmica? Komentari su vam na raspolaganju da iznesete vaša razmišljanja ili saznanja i informacije koje imate.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    17. mart 2016 | 22:12

    Klasicna fora 3 za 3 oba tima u beton ligu pa tamo nek se dogovaraju, steta samo sto je skoro cela liga u tom fazonu svi se na neki nacin dogovaraju i cine jedni drugima.

  • Vulkan

    17. mart 2016 | 22:09

    Nego šta - nameštena utakmica,nisu ludi ovi iz UEFA -a to čeka isto i Zvezdu,koja je prva zahvaljujući sudijama?

  • Pazarac

    18. mart 2016 | 01:13

    Cela liga je namestena, nista novo, otkako je postoji ova liga, sve je inace uvek namesteno, samo klubovi koji nemaju para ne namestaju i ne prodaju kad im bodovi trebaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA