BRAVO MOMCI: Silađi i Lenđer odbili ponudu Turaka da nastupaju za njih na OI

Nisam pristao na mnogo bolje uslove od onih koje imam u Srbiji, i nema tih para zbog kojih bi' učinio tako nešto, izjavio je srpski plivač

  • 0

Srpski plivači Čaba Silađi i Ivan Silađi dobili su ponude od Turske da predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu nastupaju pod njihovom zastavom.

Silađi je za list "Informer" rekao da su Lenđeru i njemu Turci ponudili mnogo bolje uslove od onih koje trenutno ima u Srbiji, ali da su ih obojica odbili.

- Dobio sam poziv da plivam za reprezentaciju Turske, ne samo ja nego i Ivan Lenđar, ali nisam prihvatio. Ponudili su mi mnogo bolje uslove od onih koje imam u svojoj zemlji, kao i ogroman novac. Naravno, morao bih da ispunim i neke njihove uslove, a to su njihov pasoš i da promenim ime zbog zakona, što je za mene apsolutno neprihvatljivo - rekao je Silađi za navedeni list.

Odličnim rezultatima  na svetskim i evropskim takmičenjima, srpski reprezentativac privukao je pažnju plivačkog saveza Turske.

- Znam da su mnogi otišli i promenili pasoše i državljanstvo. Ništa ne može da zameni taj osećaj kada nastupaš za svoju zemlju. Neću da se takmičim za tuđu zemlju, nema tih para zbog kojih bi učinio tako nešto. Onda to ne bih bio ja, ne bih se osećao lepo - zaključio je Silađi, koji je bio član srpske reprezentacije na OI u Pekingu, Mediteranskim igrama u Peskari i Univerzijadi u Beogradu.

Među pojedincima koji su odlučili da uzmu drugi pasoš spadaju kajakašica Nataša Janjić, vaterpolista Denis Šefik i rukometaš Arpad Šterbik, a ponude su dobijali Novak Đoković, Milorad Čavić i Ivana Španović.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA