Da se ne zaboravi: Ovako je nekada Vlade Divac Amerikancima govorio o NATO bombardovanju Srbije! (VIDEO)

Podsetimo se kako je proslavljeni srpski košarkaš, u vreme dok je bio član Sakramenta, pričao o agresiji na Srbiju

  • 10

Pre 17 godina, na današnji dan, počela je agresija NATO alijanse na Srbiju.

 

Teško bombardovanje naše zemlje koje je odnelo, prema procenama, od 1500 do 2500 ljudi, od toga 79 dece, obustavljeno je 10. juna. Stradanje svog naroda naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac preživljavao je u Americi, glavnom inspiratoru akcije "milosrdni anđeo", kako je NATO "tepao" agresiji koja je razarala Srbiju.

 

>>> I Srbi i Hrvati su želeli da igraju fudbal, ali je onda NATO sve upropastio!

 

Kao poznati Srbin u Americi, tada igrač Sakramenta, dobio je priliku da tamošnjim medijima iznese svoj stav na ovu temu. Divac je upravo tim povodom, posredstvom video prenosa, gostovao u emisiji kod slavnog Lerija Kinga.

 

Foto: AP/Rich Pedroncelli

Foto: AP/Rich Pedroncelli

 

I evo šta je tada govorio o NATO bombama koje su padale na Srbiju.

 

- Tužan sam zbog svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao pre sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je - rekao je Divac.

 

King je zatim pitao našeg košarkaša gde mu je porodica, da li je u Srbiji?

 

- Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mesta u skloništima. Čujem da ima žrtava - odgovorio je Vlade.

 

Kingovo sledeće pitanje je glasilo: Da li misliš da NATO greši?

 

- Apsolutno greši. Srbija je suverena zemlja. Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cenu zbog toga što političari na obe strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu - rekao je Divac i dodao:

 

- Svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Telegrafovac

    24. mart 2016 | 14:38

    Mogo je malo bolje reci.. Ovo je govor ono.. Da se ne zamjeri nikom,pa svi znaju da je srbin sta ima isticati nije sramota to reci srbija je ponosna lijepa drzava

  • Dragan

    24. mart 2016 | 14:10

    Vlade je bio kosarkaska neznalica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA