HRVATI OSUĐUJU: Navijači skandirali "Ajmo ustaše" pred izraelskom ambasadorkom

Fudbalski savez Hrvatske osudio je sramotno ponašanje gledalaca na prijateljkom meču

  • 30

Fudbalski savez Hrvatske je zajedno sa vladom te države osudio skandiranje navijača na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Izraela u osječkom Gradskom vrtu.

Na stadionu se čulo sramotno skandiranje "Za dom spremni" i "Ajmo, ajmo ustaše".

Da stvar bude još neprijatnija, u loži stadiona sedela je i izraelska ambasadorka Zine Kalaj Klajtman, u društvu hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića, ministra sporta Predraga Šustara i predsednika saveza Davora Šukera.

"Takvim povicima nije mesto na sportskim borilištima i uopšte u demokratskoj, modernoj i tolerantnoj Hrvatskoj kakvu svi priželjkujemo. HNS, još jednom, osuđuje isticanje svih simbola i slogana koji veličaju totalitarističke režime, koji degradiraju demokratske vrednosti i podstiču govor mržnje, diskriminaciju, rasizam ili vređanje po bilo kojoj osnovi," ističe se u saopštenju saveza.

Zbog incidenta i uzvikivanja slogana iz režima koji je Jevreje na ovim prostorima iseljavao iz kuća i selio u stočne vagone za Jasenovac reagovala je i Jevrejska opština Zagreb, čiji je predsednik Ognjen Kraus rekao je kako je trebalo prekinuti utakmicu nakon što se prvi put čulo sporno skandiranje.

Osječko-baranjaska policija neće podnositi nikakvu prijavu zbog skandiranja "Za dom spremni" jer, kako tvrde, nemaju konkretne dokaze, prenosi 24sata.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    25. mart 2016 | 13:26

    OVO NIJE TACNO!!! To su bili Srbi koji su to pevali, pa sad se optuzuju nevini Hrvati Srbi moji, nemojte se cuditi, tako ce sutra napisati u Evropi

  • GRANIČAR

    25. mart 2016 | 14:16

    Ništa novo od fašista,pa predsednik saveza se slikao na grobu Pavelića u Španiji.Pola ministara čist ustaše i šta očekivati od plašljivih Slavonaca iz Osijeka i okoline.

  • Lolo

    25. mart 2016 | 14:11

    Sta je to cudno,ja kada napisem da su ustase uvek ustase vi to neobjavljujete,svi hrvati su isti svi su ustase nema izuzetaka samo je razlika u tome gde se nalaze tj ako ih je manje onda su mirni i dobri inace svi misle isto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA