Evandro i Borha doneli Crvenoj zvezdi 24. trofej nacionalnog Kupa! (VIDEO)

Crveno beli u finalu u Kruševcu savladali Borac sa 2:0 i posle dve godine na Marakanu stiže trofej

  • 0

Crvena zvezda - Borac 2:0

(Evandro 40, Borha 83)

Stadion i gledalaca: Napretka u Kruševcu (10.000)        Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Bajković - Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Milvojević (od 79. Kadu), Evandro - Lazović, Kasalica (od 78. Milunović), Borha (od 90.Vešović)

BORAC (4-1-3-2): Milojević - Miličić, Radanović, Ignjatović, Reljić - Spirovski (od 58. Alves) - Knežević, Prodanović, Mugoša (od 71. Zoćević) - Pavićević, Radivojević (od 82. Živanović)

Crvena zvezda je posle dve godine osvojila trofej. Izabranici Roberta Prosinečkog su pobedom od 2:0 nad Borcem u finalu u Kruševcu osvojili 24 trofej nacionalnog Kupa u kluspkoj istoriji.

Južnoamerička kombinacija Evandro – Borha se pokazala kao dobitna i može se reći da su crveno-beli spasili sezonu osvajanjem makar jednog trofeja. Iako se Borac pokazao kao čvrst rival, Zvezda je bolju igru krunisala golovima Južnoamerikanaca. Mora se ipak naglasiti daČačani imaju za čim da žale. Pavićević je već u 2. minutu pogodio prečku, a Radivojević takođe imao zicer šansu pri rezultatu 0:0 kada je prošao i Bajkovića, ali je promašio prazan gol.

Od tada na terenu je postojao samo jedan tim – Zvezda! Izabranici Roberta Prosinečkog su stezali obruč oko gola rivala i čekali pravu priliku. Imali su posed lopte, imali prilike i polu prilike. Fudbalere Borca kao da su sasekle dve promašene šanse, pa su se povlačili ka svom golu. Kaznio ih je Evandro u 40. minutu, kada se posle cenatršuta sjajno snašao posle bilijara u šesnaestercu Borca i majstorskim udarcem iz okreta matirao golmana Borca. Od tada je Zvezda dominirala utakmicom i bilo je samo pitanje momenta kada će potvrditi pobedu.

Ređale su se šanse, a u 82. minutu je pobeda overena. Evandro je ukrao loptu zemljaku Alvesu i majstorski proigrao Borhu koji iz odlične pozicije, špicom šutirao i matirao golmana Borca.

Zvezda je tako osvajanjem trofeja krunisala dobar prolećni deo sezone, posebno treba izdvojiti Evandra koji je bio pravi junak utakmice sa golom i asistencijom. I uprkos činjenici da je za igrača utakmice izabran Borha, Evandro je bio istinski junak Zvezdine pobede.  Pobedu i osvojen Kup, navijači Zvezde, njih oko 9.000 na stadionu u Kruševcu su burno proslavili, pa su neki uleteli i u teren.

Zato je kasnila i svečana ceremonija uručenja trofeja. Čekalo se petnaesteak minuta da se svi simpatizeri Zvezde povuku na tribine, a onda je legenda Zvezde, Vladimir Jugović uručio medalje igračima pobedničkog tima. 

Pored crveno-belih, ovakvom epilogu će se obradovati i navijači još nekih klubova u Srbiji. Poraz Borca znači i da će četvrtoplasirani tim iz Jelen Superlige u kvalifikacije za Ligu Evrope. Dakle, pored Zvezde još dva tima će u kvalifikacije za Ligu Evrope: Vojvodina, Jagodina, Sloboda ili Radnički.

Što se Borca tiče, da su igrali tokom cele sezone, kao večeras, verovatno bi izbedli ispadanje u drugu ligu... Porazom su zaključili najgoru sezonu u poslednjih deset godina.

TOK MEČA

KRAJ - Crvena zvezda je novi osvajač Kupa Srbije! Golovima Evandra i Borhe, crveno-beli su pobedili Borac sa 2:0 i 24. put u klupskoj istoriji se okitili ovim trofejom.

90. minut - Strelac drugog gola Kristijan Borha izlazi iz igre. Priliku da zaigra u sudijskoj nadoknadi je dobio Marko Vešović.

83. minut - GOOOL!!! 2:0 za Zvezdu! Borha stavlja tačku za 24. trofej Kupa u istoriji Zvezde. Evandro je asistirao Borhi koji udarcem špicom sa nekih desetak metara vara Milojevića i overava pobedu Zvezde. Alves je prethodno katastrofalno pogrešio i "prodao" loptu Evandru na 20 metara od gola Milojevića.

81. minut - Živanović menja Radivojevića u sastavu Borca. Stadionom se ori pesma Zvezdinih navijača koji već polako počinju da slave osvajanje trofeja...

78. minut - Prva izmena Roberta Prosinečkog. Luka Milunović je zamenio neubedljivog Kasalicu.

75. minut - Bajković se opet "igra sa zdravljem navijača" Zvezde. Sjajnim lažnjakom je predriblao Pavićevića koji je bio u naletu...

73. minut - Prvi korner za Borac na utakmici. Ubrzo i korner broj dva. Crveno-beli lako otklanjaju opasnost ispred svog gola...

71. minut - Tošić je posle kornera šutirao, ali s obzirom da je to uradio desnom nogom, nije čudo što je lopta završila preko gola. Druga izmena u Borcu. Mugošu je zamenio najtalentovaniji fudbaler Čačana: Zoćević.

70. minut - Borha je dugo vukao loptu, a zatim šutirao sa ivice šesnaesterca, a Milojević je kranjim naporem izbio loptu u korenr.

69. minut - Milivojević je pokušao udarcem po zemlji sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola Milojevića...

65. minut - Sjajna prilika za Crvenu zvezdu! Solo prodor Lazovića sa desnog krila, došao je pred gol rivala, šutirao u suprotan ugao po zemlji, ali je za nekoliko centimetara bio neprecizan.

63. minut - Prvi žuti karton za Zvezdine fudbalere. Javnu opomenu je zaradio Milivojević jer je namernim igranjem rukom presekao kontra napad Čačana

58. minut - Prva izmena na meču. Trener Borca vadi zadnjeg veznog Spirovskog i uvodi Brazilca Alvesa koji je univerzalac i može da igra na nekoliko pozicija u odbrani i veznom redu...

55. minut - Evadro proba spoljnom iz prve sa dvadesetak metara, ali lopta ide preko gola...

53. minut - Zvezda znatno konkretnija i dinamičnija nego u prvom poluvremenu. Prosinečki očigledno ima plan da što pre postigne drugi gol i "zatvori meč"

47. minut - Već na startu drugog poluvremena, Zvezda je imala dobru priliku. Dvojica bivših igrača Borca su izmešali odbranu Čačana. Mladenović je probio špo levoj strani, poslužioje Lazovića, koji se oslobodio čuvara, ali je otišao previše ukoso i slabo šutirao.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

48. minut - Nova sjajna šansa za Borac! Bajković izlazi na 20 metara i u poslednjem momentu odnosi loptu ispred Filipa Kneževića!

44. minut - Lazović je probao sa 20 metara, ali je Milojević uspeo nekako da ukroti njegov udarac.

40. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 1:0! Evandro dovodi Zvezdu u vođstvo. Gužva u šesnaestercu Borca posle centaršuta Mladenovića, lopta se odbla do Evandra, koji spoljnom pogađa mrežu Čačana. Sjajno se snašao Brazilac i iz teške pozicije prevario Milojevića.

38. minut - Dobra prilika za Zvezdu! Borha je iskosa sa pet metara odlično šutirao, ali Milojević odlično brani. Kasalica iz drugog pokušaja šutira pored gola.

34. minut - Zvezda bez ideje, Borac sjajno parira. Čačani se pored trofeja bore i za izlazak u Evropu. Ukoliko osvoje Kup obezbediće kvalifikacije za Ligu Evrope. U suprotnom sličaju, evro-vizu će dobiti četvrtoplasirani tim iz Jelen Superlige.

28. minut - Nova zicer prilika za Borac! Radiveojević je i predriblao Bajkovića, otišao malo ukoso i promašio prazan gol sanekoliko metara. Borac za sada opasniji od Zvezde čiji jalov posed lopte ne stvara prilike

24. minut - Prilika za Zvezdu posle kornera, ali je Maksimović slabo zakačio loptu glavom...

23. minut - Borac igra presing na Zvezdin posed lopte i izgleda se izabranici Roberta Prosinečkog ne snalaze najboilje u ovakoj situaciji...

21. minut - Meč je prekinut zbog povrede golmana Milojevića koji se sudario sa Tošićem. Posle ukazane lekarske pomoći, Milojević nastavlja meč.

20. minut - Zvezdini igrači traže penal posle duela Borhe i Spirovskog, ali Mažić ostaje nem. Poptuno ispravna odluka.

19. minut - Najbolja prilika za Zvezdu. Mladenović je probio po levom boku, vratio povratnu za Evandra čiji udarac je izblokiran, a Kasalica iz drugog pokušaja šutira sa desetak metara pored gola.

17. minut - I Mijailović je oprobao udarac sa distance... Neprecizno, kao i Evandro...

14. minut - Evandro proba levicom sa 20 metara, ali lopta ide daleko od gola Milojevića...

11. minut - Milivojević je oklevao da šutira sa 20 metara iako je bio u izglednoj situaciji.

8. minut - Evandro šutira po zemlji, ali je lopza zakačila jednog fudbalera Borca i otišla u korner. Posle udarca iz ugla, Čačani izbijaju loptu u polje.

5. minut - Zvezda preuzima posed lopte i pokušava da iz takve igre dođe do gola Čačana... U prvojs postavi su dvojica bivših fudbalera Zvezde: Stevan Reljić i Marko Mugoša.

2. minut - Kakva šansa za Borac! Maksimović je napravio veliki kiks, a Pavićević sjajno šutirao sa 15 metara i pogodio prečku. Borac bez bele zastave...

Utakmici prisustvuju predsednik FSS Tomislav Karadžić, budući selektor (?) Siniša Mihajlović, predsednik SD Crvena zvezda Petar Škundrić....

Arbitraža je poverena najboljem srpskom sudiji Miloradu Mažiću.

Zvezda je do sada 23. puta osvajala nacionalni Kup, Borac nije nijednom.

Stadion u Kruševcu je pun, skupilo se oko 10.000 navijača, velika većina su simpatizeri beogradskog kluba. Problem bi mogla da predstavlja kiša koja pada skoro ceo dan, ali teren za sada izgleda u dobrom stanju. Videćemo kakav je kada počne borba....

Meč za spas sezone! I Zvezdi i Borcu! Onaj ko osvoji trofej nacionalnog  Kupa uspeće da spasi sezonu od koje su očekivali mnogo više. Zvezda: titulu, a Borac: makar da ostane u ligi. Ni jedni, ni drugi nisu ispunili zacrtane ciljeve, pa zato danas imaju imperativ pobede. Zvezda je svakako favorit ali je iskustva sa Smedervom i Železnikom kada su gubili u finalima Kupa pozivaju na oprez pred okršaj sa Čačanima. 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA