Preminuo čovek koji je snimao istorijski uspeh Zvezde u Bariju

U 81. godini napustio nas je Blagoje Topličić

  • 14

Dugogodišnji snimatelj RTS-a i sportske redakcije Blagoje Topličić preminuo je u 81. godini, preneo je RTS.

Posao u Radio televiziji Beograd dobio je davne 1961, u penziju je otišao 1996, ali je nastavio da radi u sportskoj redakciji kao honorarni saradnik punih 20 godina.

U bogatoj karijeri Topličić je kamerom beležio kadrove sa svih velikih i važnih sportskih događaja, uključujući četiri fudbalska Svetska prvenstva i Olimpijske igre.

Topličić je bio deo ekipe Radio Televizije Srbije koja je radila finale Kupa šampiona odigranog u Bariju između Olimpika iz Marseja i Crvene zvezde, kada je i zabeležio istorijski trenutak srpskog fudbala.

Pokojni Topličić je pre nekoliko godina umalo nastradao na utakmici Rad - OFK Beograd, kada ga je u ruku pogodio zalutali policijski metak, tokom sukoba navijača Rada i organa reda.

Dobitnik je nagrade "Svetozar Marković", a višestruko je nagrađivan i od brojih sportskih saveza.

Komemoracija Blagoju Topličiću biće održana u petak od 13 sati, u galeriji RTS. Ispraćaj za kremaciju zakazan je za subotu od 15 sati, na Novom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    14. april 2016 | 13:19

    Slava i hvala!!!!! Snimio si nesto sto sa ovih prostora NIKADA NIKO NIJE I NIKADA NIKO NECE SNIMITI!!!!!! Pocivaj u miru.

  • Cruyff

    14. april 2016 | 19:36

    KAKAV JE LEP PEHAR,PA NE BIH GA MENJAO ZA SVE PARTIZANOVE U SVIM SPORTOVIMA ZAJEDNO! :-)

  • sandra

    14. april 2016 | 15:32

    Iza velikih ljudi ostaju dela za pamćenje.Nama koji smo te poznavali ostaje sećanje. Poslednji pozdrav . Počivaj u miru legendo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA