Čović uzvratio Bodirogi: FIBA bi trebalo da ga potraži u fabrici brašna i pogonima za proizvodnju strujomera

Mi o njima ne pričamo više kao igračima, svaka čast na tom delu karijere, već o funkcionerima na važnim mestima gde je potrebna pismenost i veliko angažovanje, a to nema veze sa tapkanjem lopte o parket - poručio je predsednik Zvezde bivšem košarkaškom asu, sada funkcioneru FIBA

Legenda srpske košarke Dejan Bodiroga upotrebio je reči "perfidan, pokvaren, lažljiv, bolesno ambiciozan i beskrupulozan" opisujuči čoveka koji "uništava srpsku košarku", govoreći o problemima na relaciji FIBA - Evroliga.

>>> BODIROGA PORUČUJE: Srpsku košarku uništava pokvaren, lažljiv i bolesno ambiciozan čovek!

Iako ga nije imenovao, Bodiroga je očigledno mislio na predsednika KK Crvena zvezda Nebojšu Čovića, koji se prepoznao u kritikama slavnog asa, pa je uzvratio:

- Uključio sam se u sve ovo jer mislim da niko ko je na bilo koji način vezan za srpsku košarku, ne sme da ćuti u ovakvoj situaciji. Posebno ne na ovakve pretnje - kaže Čović za Sportski žurnal, pa nastavlja o tome "šta mu smeta".

- Podaci koji nam stižu iz FIBA govore da su predvodnici ogromnog pritiska kome su izloženi klubovi i naš savez, iz Srbije. Ti pojedinci treba otvoreno da kažu zašto su glasali za sankcije košarkaškoj Srbiji, a ne da zamenjuju teze, pričajući o njihovim legendarnim dostignućima koje je finansirala država - reternirao je Čović, pa udario još jače po Bodirogi.

- Nije bitno da li se neko prepoznaje ili ne prepoznaje u nekim izmišljenim pričama koje nemaju veze sa realnošću, nego da nam konkretno odgovore koga pritiskaju i zašta su se zalagali, a i glasali u FIBA kada se pričalo o Srbiji. Pitanje je i da li aktivno učestvuju u radu FIBA imajući u vidu da čelnici te organizacije prave male potrage za njima širom Evrope, uključujući i sedište KSS, pošto ne znaju gde su. Doduše, nisu potražili na adresama poznatih novosadskih fabrika brašna i kifli, odnosno pogonima za proizvodnju strujomera. Biće tako da je FIBA potreban zaštićen svedok da ih pronađe - aludirao je Čović na Bodirogin privatni biznis.

Za kraj, dodao je:

- Tu ima jedan mali problem. Mi o njima ne pričamo više kao igračima, svaka čast na tom delu karijere, već o funkcionerima na važnim mestima gde je potrebna pismenost i veliko angažovanje, a to nema veze sa tapkanjem lopte o parket.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKP

    26. april 2016 | 08:20

    Za razliku od kompromitovanog patuljka, Dejan Bodiroga je svoj novac i ogroman kapital zaradio iskljucivo od igranja kosarke i na vise nego POSTEN nacin !!! BODI-BOND NAJVECA SRPSKA KK LEGENDA !!!

  • Moralni Gmizavac

    26. april 2016 | 08:48

    Jos jedan sa kojim se posvadjao !I to Dejan Bodiroga!!! Pa ovaj stvarno nema obraza ni sekunde...Eto sad nema Vujosevica koji je kako kazu bio kriv za sve tenzije i sta cemo sad!?Ko je sad kriv?Ko dize tenzije?Ko se stalno svadja sa nekim,ko proziva sve sto mu smeta?Covjek je zaljubljen u sebe!Samo on i on i on...

  • Petar

    26. april 2016 | 11:24

    Bodiroga kao igrac, sve najbolje. Ali za ovo treba mozak i da se mane licnih interesa. Kako je mogao protiv Srbije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA