Pantelić ima predlog za spas srpskog fudbala i zna šta je Zvezdi potrebno za Evropu

Bivši reprezentativac Srbije smatra da se mora dati prilika zlatnim orlićima po ugledu na Belgiju

  • 17

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić rekao je da nacionalnom timu potrebno da prekopira Belgijance i novom selektoru pruži pravu šansu, kako bi se konačno izgradio tim i beležili uspesi.

- Nadam se da će promene, ako uopšte dođe do njih, da budu na bolje i kako dolikuje. Tada se treba odlučiti o selektoru i mora konačno da se preuzme odgovornost. Svesni smo da narod želi odmah uspeh, ali sada moramo da gradimo tim od mlađih kategorija - rekao je Pantelić novinarima u hotelu Kraun plaza.

>>> Zvezda će u budućnosti lakše pronalaziti vrhunske igrače: Zato su ovi Rusi bili na Marakani! (FOTO)

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, PSŽ-a, Herte, Ajaksa i Olimpijakosa ističe da je nedopustivo da reprezentacija propusti treće veliko takmičenje zaredom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Neophodno je da damo šansu mladim momcima, bili smo omladinski prvaci Evrope i sveta... Svedoci smo šta je Belgija uradila, bili su svesni svoje lepe budućnosti i svesno propustili neka takmičenja. Svi znamo koji smo uspeh napravili plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali od tada nemamo veliki rezultat - poručio je Pantelić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pantelić je dodao da mu žao što je Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora reprezentacije.

>>> Muslin hoće da vodi Srbiju, ali postavlja jedan uslov koji će svaki navijač da podrži!

- Puno toga je uradio za reprezentaciju. Moramo da imamo ljude u Savezu koji su izgradili velike karijere, bili veličine i autoritet u inostranim klubovima. Ako se već pravi nešto novi onda mora da se pruži potpuna autonomija ljudima koji ostavili veliki trag - rekao je Pantelić, naglasivši da je FSS jedini Savez u Evropi koji nema u svom kadru istaknutog bivšeg reprezentativca.

- Ne mora da znači da su oni kompetentni, ali mora da im se pruži šansa - rekao je Pantelić.

Kao bivši igrač Zvezde, Pantelić redovno prati utakmice voljenog kluba, a ističe da je za Evropu potrebno pogoditi sa pojačanjima i predstojeći prelazni rok smatra veoma bitnim.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Iskreno, prezadovoljan sam osvajanjem titule. Čestitao bih svima u klubu, na čelu sa trenerom Božovićem na odlično urađenom poslu. Ima još dosta vremena do Evrope, bitna stvar je prelazni rok, biće odlazaka i dolazaka. Moramo da pogodimo sa pojačanjima - zaključio je Pantelić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    28. april 2016 | 15:10

    Koliko godina su grobari bili na celu FSS i nista napravili nisu! Dajmo sad šansu Delijama, npr sa Pantelicem, Stankovicem i Stojkovicem na celu reprezentacije garantujem da cemo otici na SP...

  • Звезда

    28. april 2016 | 15:25

    Шта се шлихташ Сави? Јака мустра? Што не питаш зашто у савезу нема Југовића, Михајловића, Пиксија, Станковића... Људи играчине који су се доказали у највећим тимовима европе, а ко је Саво? Док гробари се нешто питају, фудбал тоне све дубље. Мада чисто сумњам да би се било ко од ових звездиних великана прихватио било чега у овим околностима. Па нису они Саво.

  • Dzombonja

    28. april 2016 | 16:49

    Pantelic odma da se uvrsti u rokovodece organe srpskog fudbala,,,pametan,a bio i fudbalercina velika,,!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA