Mesijev nutricionista otkrio kako je od Argentinca napravio moćnu mašinu

Od kada vodi brigu o ishrani Argentinca, as Barse je smršao tri kilograma

  • 0

Lionel Mesi verovatno ne bi bio to što jeste da nema savršen odabir namirnica koje unosi u sebe.

Gorivo koje ga pokreće mora biti najbolje moguće, a da bi ga unosio na pravi način, o tome brine poznati italijanski nutricionistički guru Dr Đulijano Poser.

On je za katalonski list "El Mundo Deportivo" govorio o saradnji sa Mesijem i konkretno, kako savetuje Argentinca da se hrani.

Poser je odgovoran za Mesijevu ishranu od 2014. godine, saradnju su počeli posle Mundijala u Brazilu i od tada je as Barse smršao tri klograma. Italijan je otkrio neke smernice kojih se pridržava jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

- Šećer! Šečer je najgori za mišiće. Što manje šećera, to bolje - kaže ovaj stručnjak.

- Rafinisano brašno je takođe veliki problem, prvenstveno zbog toga što je danas jako teško naći pravu pšenicu sa čistim zrnom.

Mundo piše da je Mesi primetno postao lakši i brži od kada radi sa Poserom, čijih se saveta da izbegava, pored šećera, hleb i testeninu, striktno pridržava. Italijan kaže da nema problem što Argentinac u organizmu ima soli, jer je ona, kako kaže, potrebna u odrđenoj količini.

Takođe, vrlo je strog što se tiče unosa mesa, pa je Mesiju preporučio da "ga jede u daleko manjim količinama nego njegovi zemljaci i Urugvajci", inače poznati mesožderi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA