KOMPLETAN REMONT ODBRANE: Ovo su pozicije gde Zvezda traži pojačanja za LŠ

Crveno-beli će dovesti najmanje dva, a možda i čak četiri igrača na svim pozicijama u poslednjoj liniji tima u letnjem prelaznom roku

  • 26
Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Titula je Crvenoj zvezdi na dohvat ruke i mnogi su mislima već u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Doduše, od gotovo sigurnog pehara, situacija se malo iskomplikovala u plej-ofu, koji je doneo podelu bodova i nešto lošije rezultate crveno-belih.

To nije značajno promenilo pripreme vodećih ljudi u Lutice Bogdana 1a, kada je u pitanju plan o pojačanjima za Evropu predstojećeg leta. Nije značajno, ali delimično jeste.

Znatno lošiji rezultati i igra, ali i evidentna nesigurnost odbrane, naveli su čelnike kluba da razmišljaju o kompletnom remontu poslednje linije tima.

>>> GROF BOŽOVIĆ UPOZORAVA: Ne vidim budućnost Zvezde, ako se ne pojača tim - ODLAZIM!

Foto: fkcrvenazvezda Foto: fkcrvenazvezda

Edson se nije pokazao kao pojačanje i profil igrača koji je potreban Zvezdi, a to je potvrdio i generalni direktor Zvezdan Terzić, kao i Miodrag Božović, koji mu nije davao šansu u poslednje vreme, čak i kada se Savo Pavićević povredio.

Kako Telegraf saznaje, u planu je da Zvezda dovede čak dva štopera tokom leta, kao i jednog desnog beka i jednog napadača, a možda i levog beka.

Pozicije koje su goreće i za koja će se sigurno doći novi igrači su štoper, špic i desni bek, a ukoliko se otvori mogućnost da dođe kvalitetan igrač koji igra na drugoj poziciji, Zvezda će iskoristiti priliku pojača konkurenciju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Imamo ideje i sužen izbor potencijalnih pojačanja, ušlo se u pregovore sa nekim igračima. Dovodimo jednog ili dva štopera, sve još uvek zavisi, ali jedan će sigurno doći.

- Pojačaćemo konkurenciju na desnom beku, pošto postoji mogućnost da Petković ostvari transfer tokom prelaznog roka.

- Takođe, dovešćemo i jednog napadača, jer kada Vieira ne igra imamo ozbiljan problem, a takođe i Sikimiću ističe ugovor i tu nam treba još jedna opcija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Postoji mogućnost da dovedemo i levog beka koji bi bio rezervna opcija Ibanjezu, ali to zavisi od toga da li će sa Anđelkovićem biti produžen ugovor - kaže za Telegraf izvor sa Marakane, koji nije želeo da priča o imenima, koja se još uvek čuvaju u tajnosti.

IMENA O KOJIMA SE SPEKULIŠE U MEDIJIMA: 

Neka imena su procurela u javnosti, poput dvojca Čukaričkog – Andrije Pavlovića na poziciji napadača i Filipa Stojkovića, na poziciji desnog beka.

Foto: fkčukarički Foto: fkčukarički

>>> PAVLOVIĆ O INTERESOVANJU ZVEZDE: Nemam ništa protiv, ali...

Pavlović je ove sezone eksplodirao u Superligi, a nedavno je u nekoliko dana golovima rešio mečeve protiv Partizana i Zvezde, što je dodatno pojačalo interesovanje za njega.

>>>  Čukarički ekspresno odgovorio Zvezdi koja želi da dovede njihovog najboljeg igrača!

Od ofanzivnih igrača, spekulisalo se o Velitonu, Marku Marinu,  kao i o Federiku Gounongbeu - napadaču belgijskog Vesterloa.

Takođe se pominjalo i da se pregovara sa Boškom Jankovićem, ali je fudbaler Verone i bivši reprezentativac Srbije demantovao u razgovoru za naš portal da je pregovarao sa bilo kim iz Zvezde, kao što je prvobitno plasirana informacija.

>>> Boško Janković za Telegraf: Imponuje mi interesovanje Zvezde, ali...

Od štopera su se pojavljivala imena, Valerika Gamana iz Astre, Marka Simića iz Kajzerija, Duška Tošića, Migela Vitora iz Paoka... Zvezdan Terzić je zagolicao maštu navijača i medija da želi Marka Bašu, fudbalera Lila i reprezentativca Crne Gore.

Da li će neko od svih ovih imena zaista i potpisati za Zvezdu, pokazaće naredni period. Prelazni rok nije ni počeo, ali je sigurno da će na Marakani biti veoma uzbudljiv.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Derac

    2. maj 2016 | 23:44

    mozda trebamo prodavati igrace tek posle 25te godine, tako bi i mi imali jaku ligu, svi su tu kao nekada!

  • batko

    2. maj 2016 | 23:15

    Cinjenica je da Petkovic "nemoze da se sastavi", u napadu los, pozadi jos gori, sada je tek jasno sto Lykovic nije igrao u Zenitu, ni bleda senka onog Lukovica, takoreci pola decenije je van fudbala, spor, fizicki nespreman, cesto kiksira, onaj Brazilac katastrofa, bojim se da i od Stojanovica nece biti ozbiljnog igraca, Savo je ozbiljno mator, Andjelkovic je, isto bivsi igrac... Dakle, mozda jedino Rendulica treba zadrzati, i svakako Ibanjeza... Ostali iz odbrane nemaju kvalitet za Zvezdine ambicije, ni u domacoj ligi, o Evropi nema ni govora!

  • Pametnjakovic

    2. maj 2016 | 23:41

    Dovedite Zivkovica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA