Liverpul i Sevilja u finalu Liga Evrope: Redsi razmontirali Viljareal na Enfildu, Šahtjor nemoćan u Andaluziji! (VIDEO)

Domaćini superiorni u revenšima polufinala Liga Evrope

  • 5

Liverpul četvrti put ili Sevilja peti?

To je nova i poslednja dilema za ovu sezonu posle revanš mečeva polufinala Liga Evrope u kojima su plasman u Bazel, gde će 18. maja biti odigran meč za trofej drugog po jačini evropskog takmičenja, izborili engleski Liverpul i španska Sevilja!

Pobednik takmičenja igraće Ligu šampiona naredne sezone.

>>> LUDNICA U LIVERPULU: Navijači čekaju klupski autobus i fudbalere na ulicama (VIDEO)

Ekipa Jirgena Klopa je nakon 0:1 u Španiji, deklasirala "žutu podmornicu" 3:0 na "Enfildu", dok je aktuelni nosilac pehara Liga Evrope i dvostruki uzastopni osvajač ovog takmičenja, u Andaluziji bio bolji od Šahtjora 3:1, posle 2:2 u Ukrajini.

Liverpul je, dakle, uspeo da spreči svešpansko finale u oba evropska takmičenja u kojima će igrati Real, Atletiko i Sevilja.

Minimalna prednost Viljareala iz prve utakmice počela je da se kruni već u 7. minutu, kada je kapiten gostiju Bruno Sorijano imao malo izbora posle centaršuta Firmina, pa je telom uterao loptu u svoj gol.

U akciji na drugoj strani, koja je prethodila vođstvu "crvenih", Minjole je odbranio udarac Dos Santosa i ispostaviće se da je to bila najbolja prilika da gosti urade nešto više na "Enfildu", jer su od primljenog gola samo "tonuli" kako je vreme odmicalo.

Totalnu terensku dominaciju Liverpul je krunisao preko Staridža, koji je dobio upotrebljiv pas kroz odbranu Viljareala, i onda lako duplirao prednost. Ako i tu nije bio kraj svake nade za Špance, jeste nedugo kasnije kada je mađarski sudija Viktor Kašai pokazao drugi žuti karton Viktoru Ruizu, pa je sve što je kasnije usledilo bilo rutinsko otaljavanje posla za Klopov tim.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Tačku na sjajnu pobedu Liverpula stavio je Lalana.

Istovremeno u Andaluziji, trenutak koji je u velikoj meri iskrojio konačan ishod dogodio se  u 9. minutu kada je Maksim Mališev kiksnuo kao poslednji igrač odbrane, a Gamerio bio dovoljno blizu da "ukrade" loptu, zaleti se na gol i matira golmana gostij.

Šahtjor je u samoj završnici poluvremena izveo perfektnu kontru koju je golom završio Eduardo, za ukupnih 3:3, ali tek što su igrači izašli na teren u nastavku, ponovo je neverovatno efikasni Gameiro bio u pravo vreme na pravom mestu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Omaleni Francuz iskoristio je pravovremeno dodavanje, obišao golmana i vratio prednost na stranu Sevilje, koje je desetak minuta kasnije uvećao Mariano, za potvrdu plasmana u novo finale "večitog" osvajača Liga Evrope.

Vredi na kraju reći da je Gameiro, momak koji je svojevremeno u dresu Strazbura "pokopao" Zvezdu sa dva gola i izbacio je iz Evrope, ove sezone postigao 24 gola na 24 domaće utakmice u svim takmičenjima.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA