≫ 

EURO čuva 90.000 pripadnika bezbednosti!

- Činimo sve da se izbegnu teroristički napadi i pripremamo se za to - poručio je francuski ministar unutrašnjih poslova

  • 1

Francuske vlasti angažovaće 90.000 pripadnika bezbednosti tokom Evropskog prvenstva u fudbalu kako bi se sprečili mogući teroristički napadi.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da će 77.000 policijskih i paravojnih jedinica, zajedno sa 13.000 privatnog obezbeđenja, biti raspoređeno u 10 gradova organizatora šampionata.

- Cilj nam je da EURO bude pravi svečani skup, ali moramo da kažemo istinu. Nula procenata predostrožnosti znači 100 odsto rizika, ali 100 odsto predostrožnosti ne znači da nema rizika. Činimo sve da se izbegnu teroristički napadi i pripremamo se za to - rekao je Kaznev, a prenosi agencija AFP.

Kanev je dodao da je za bezbednost unutar stadiona odgovorna UEFA, a oko i u "navijačkoj zoni" država Francuska.

Šampionat Evrope počinje 10. juna utakmicom između Francuske i Rumunije na stadionu Sen Deni, mestu na kojem je prošlog novembra bio jedan od sedam terorističkih napada u Parizu u toku prijateljske utakmice između domaće selekcije i Nemačke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA