≫ 

Zvezdini klinci predstavljaju Srbiju na jakom turniru: Cilj - promocija ljudskih vrednosti

Pored crveno-belih, na turniru u Milanu učestovaće Inter, Atletiko Madrid, Vest Hem Junajted, Bešiktaš, Rapid, Šalke, Boka Juniors...

  • 4

Fudbalski klub Crvena zvezda će predstavljati Srbiju na jednom od najvećih projekata omladinskog fudbala na svetu— FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO.

Četvrti put za redom, naši predstavnici nalaze se među 32 tima iz istog broja zemalja. Oni su buduće fudbalske zvezde, koje će učestvovati na Četvrtom međunarodnom dečijem Forumu “Fudbal za prijateljstvo” u Milanu, koji se održava od 26. do 29. maja. Pored Zvezde tu su i Inter, Atletiko Madrid, Vest Hem Junajted, Bešiktaš, Rapid, Šalke, Boka Juniors, Dinamo, Zenit, Fluminense, Dabl Dačiz, Lugano....

Projekat FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO, organizovan od strane kompanije Gazprom, zvaničnog partnera UEFA Lige šampiona, predstavlja izuzetnu društvenu inicijativu koja čini vodeću snagu omladinskog fudbala još od 2013. godine. Među onima koji podržavaju ovaj projekat širom sveta (preko 250,000 aktivista i učesnika do danas), nalaze se cenjeni sportisti, političari i kulturni poslenici.

Foto: Crvena zvezda Foto: Crvena zvezda

Do sada je održano preko 290 lokalnih događaja iz programa “Fudbal za prijateljstvo” u zemljama-učesnicama projekta tokom četiri godine njegovog trajanja, koji je na godišnjem nivou medijski pokrivalo više od 1000 novinara. Projekat “Fudbal za prijateljstvo” zvanično je podržan od strane FIFA, UEFA, vodećih fudbalskih klubova i sportskih federacija širom sveta.

- Cilj FK Crvena zvezda, predstavnika Srbije, je da promoviše ključne ljudske vrednosti među našim ambicioznim omladincima. Učešćem u ovom projektu, ostvarenje njihovog sna da zaigraju fudbal na međunarodnoj sceni će se obistiniti mnogo ranije nego što su mogli da zamisle. Učešće u programskim sadržajima će omogućiti značajan napredak u njihovim fudbalskim karijerama i otvoriti mogućnosti za postizanje uspeha na sasvim novom nivou - izjavio je Dragan Mladenović direktor omladinske škole Zvezde.

Naši mladi predstavnici će imati jedinstvenu priliku da upoznaju svoje idole, poznate igrače među kojima i Globalnog ambasadora projekta “Fudbal za prijateljstvo”, legendarnog fudbalskog asa Franca Bekenbauera. Istovremeno, postaju i članovi žirija koji ocenjuje i nagrađuje one kojima se dive - birajući pobednika “Kupa devet vrednosti”. U pitanju je nagrada koju mladi učesnici projekta “Fudbal za prijateljstvo” dodeljuju profesionalnom klubu za koji smatraju da je ostvario najbolje rezultate u sprovođenju društveno-odgovornih projekata i programa na promociji fer-pleja.

Devet osnovnih vrednosti projekta jesu prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, predanost, pobeda, tradicije i čast. Ove vrednosti čine smernice koje vode mlade sportiste na njihovom putu, obeleženom izazovim koji će ih pratiti tokom čitave njihove karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sejtan

    27. maj 2016 | 08:55

    Pre 7 dana pazarski klinci su osvojili trece mesto u evropi a bili su jedini koji su predstavljali srbiju i jedini sa balkana i niko ne objsvljuje sramota

  • Nis

    27. maj 2016 | 03:09

    Jer drugi gradovi i klubovi ne postoje. Tako smo u mogucnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA