Odlazak legende: Murinjo "tera" Gigsa iz Junajteda

Portugalac sa sobom na "Old Traford" dovodi i svoje saradnike, a to znači i da legenda gubi svoju poziciju u stručnom štabu

  • 4

Dolazak Žozea Murinja u Mančester junajted digla je taj grad na noge, onaj njegov "crveni" deo zapravo, ali nisu svi zadovoljni dolaskom "Posebnog" na "Old Traford".

>>> Sjajna Football Manager simulacija: Šta će Murinjo uraditi u Junajtedu i koga će dovesti za 3 godine?

Portugalac će sa sobom, logično, dovesti i svoje dugogodišnje najbliže saradnike, a to znači da će svi koji su do sada bili u stručnom štabu, uz Van Gala, otići. Među njima je i legenda kluba Rajan Gigs.

Engleski mediji pišu da će Gigs najverovatnije napustiti klub i oprobati se negde samostalno, kada već nije dobio šansu u svom Junajtedu. Podsetimo, Gigs je dobio poziciju pomoćnika još u eri Dejvida Mojesa, a mnogi su ga videli na klupi kada je Škotlanđanin dobio otkaz.

Ipak, uprava se odlučila za Van Gala, a ovaj je zadržao Gigsa uz sebe, što, kako stvari stoje, Murinjo ne planira.

Prvi pomoćnig Portugalca biće njegov zemljak i stalni saradnik Rui Faria.

Legendarni Velšanin je trenutno na odmoru u Dubaiju, gde će razmisliti o svojoj budućnosti - o tome da li sebe vidi u Mančesteru ili je vreme da se krene dalje. Ukoliko ode Gigs, Niki Bat, koji trenutno vodi Junajtedovu fudbalsku akademiju, ostaće jedini preostali član trofejne "klase 92" u klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimero

    28. maj 2016 | 22:38

    Sa Murinjom Mančester nema nikakve šanse za bilo koji trofej..Proći če kao ČELZI..Murinjo je jako loš čovek,pun sebe i sve je gori i gori kao trener!!Ne razumijem čelnike Mančestwera da ga posle lošeg nastupa u ČELZI vrbuju i dozvole da otera legendu kluba..Giksa..

  • Dragan

    29. maj 2016 | 10:37

    Boji se za ženu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA