≫ 

Zvezda prvi finalista, Mega završila istorijsku sezonu!

Crveno-beli u borbi za trofej sada čekaju boljeg iz serije Partizan - FMP

  • 40

Košarkaši Crvene zvezde braniće titulu šampiona Srbije osvojenu prethodne sezone!

Ekipa Dejana Radonjića je u i drugoj utakmici polufinala plej-ofa, u Sremskoj Mitrovici, pobedila Megu 74:64, pa će igrati za trofej protiv boljeg iz duela Partizan - FMP gde je trenutno 1:0 u korist crno-belih.

Prvake ABA lige su do sedme pobede protiv tima Dejana Milojevića u isto toliko mečeva ove sezone, vodili maestralni Stefan Jović (18p, 9as) i Luka Mitrović (20p, 6sk), jedini "dvocifreni" kod pobednika.

Na drugoj strani meč sezone odigrao je Nikola Janković, koji se zaustavio na 23 poena, uz njega istakao se i Ivanović sa 16, a pratio ih je, dok je mogao, Rade Zagorac (9p), koji je zbog pet ličnih završio utakmicu na početku poslednje deonice.

Gotovo u istom trenutku sudije su udaljile sa klupe trenera Mege Dejana Milojevića zbog protesta posle diskutabilnog prekršaja upravo Zagorca nad Lazićem u napadu, petog za najboljeg igrača "zeleno-rozih".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bio je to, ispostaviće se, prelomni trenutak meča. Posle njega, Zvezda je samo uvećavala prendnost na krilima dirigenta Jovića (igrao poslednju četvrtinu sa četiri lične) i Mitrovića, koje su u poslednjoj deonici najbolje ispratili Štimac sa 13 skokova i Marko Gudurić, važnim poenima kojima su gosti održali pet do sedam razlike pred finiš.

Zvezda je praktično igralau napadu bez konkretne pomoći rovitog Kvinsija Milera. Amerikanac je igrao 15 minuta i nije se upisao u strelce (0/1 za dva, 0/3 za tri).

>>> Gospodski gest Milojevića posle isključenja protiv Zvezde (VIDEO)

Ključ nove Zvezdine pobede nad Megom definitivno je bio ofanzivni skok. Crveno-beli su uhvatili čak 19 lopti pod košem protivnika, od toga je samo Štimac osvojio šest. Agresivnost u reketu Mege omogućila je gostima poene iz drugog, a često i iz trećeg napada, što, naravno, razarajuće deluje na moral ekipe koja na taj način prima poene.

I jedni i drugi užasno su izvodili slobodna bacanja. Mega je šutirala 6/15, a Zvezda tek nešto bolja u tom segmentu: 9/21.

Mega, na kraju, nema za čim da žali. Iza ekipe Dejana Milojevića je najbolja sezona u istoriji kluba. Osvojen je domaći kup, ostvaren plasman u finale ABA lige, gde je nepremostiva prepreka, kao i u polufinalu nacionalnog plej-ofa, bio šampion.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Воип

    29. maj 2016 | 22:24

    To je to, bravo momci rutinski odradjeno. Sto se mene tice ovim plasmanom u ABA ligu ste zavrsili sezonu. Ovo beznacajno finale odigrajte zbog sebe. Jos jednom bravo i hvala na svemu u ovoj sjajnoj sezoni.

  • Belasica

    29. maj 2016 | 20:39

    Samo napred Mega! Gazi limenke!!!

  • Звезда

    29. maj 2016 | 20:19

    Милојевић се задовољио освајањем купа, па је олако пустио гробаре. Лако су их добили, а кад је требало поново, ништа. Можда би требало преиспитати регуларност тако одиграних утакмица, јер су много јачи од комшија? А против евролигаша могу сматрати успехом да не буде 20 разлике.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA