Rio nema uslove za doping kontrolu!

Svetska antidping agencija (WADA) nije izdala ovlašćenje laboratoriji u Riju da vrši testove na takmičarima

  • 2

Do Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru ostalo je još mesec i po dana, a domaćini, sudeći prema vestima koji stižu iz prestonice Karioka, polako gube bitku sa vremenom i rokovima. 

Naime, Svetska antidoping agencija (WADA) odlučila je da ne izda licencu za rad laboratoriji u Riju da obavlja testove na takmičarima, jer ne ispunjava propisane standarde.

Predstavnici WADA-e su prethodnih dana obišli laboratoriju koja je pripremana za jedan od najodgovornijih zadataka na Igrama i na licu mesta ustanovili da objekat gde bi takmičari trebalo da budu testirani, nije usklađen sa normama Međunarodne laboratorijske organizacije.

Zbog toga, WADA je suspendovala Brazilsku antidoping agenciju na šest meseci.

Posle ove odluke, nameće se alternativno rešenje koje podrazumeva da će sportistima na licu mesta biti samo uzimani uzorci krvi i urina, a da će oni potom biti transportovani u laboratorije van zemlje, u one koje ispunjavaju stroge propise Svetske antidping agencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA