Rosi se prosuo, trka prekinuta, bizarna pobeda Milera (VIDEO)

Kakva trka u Holandiji. Dugo će se prepričavati

  • 4

Velika MOTO GP nagrada Holandije prekinuta je u 15. krugu od 26 koliko je planirano da se vozi u Asenu, zbog nesnosne kiše koja je za nekoliko minuta potpuno preplavila stazu, da bi posle dvadesetominutne pauze, sređivanja staze i čekanja da kiša stane, ipak nastavljena.

Pobeda je potpuno neočekivano pripala Džeku Mileru (21) iz Australije, koji je po nastavku trke sačekao da padnu Doviciozo i Rosi, pa je zatim pretekao Marka Markeza i uspeo da stigne do velike pobede.

Bila je to prva pobeda Milera u Moto GP klasi.

Neverovatno zvuči, ali po završetku pauze čak osam igrača je palo ili odustalo od trke, što nije bio slučaj dok je pljuštalo i staza bila skoro skroz u vodi.

Samo pogledajte kako je izgledalo padanje Valentina Rosija iz čista mira, dok je bio prvi i jurišao ka pobedi.

Apsurd je da zbog situacije na stazi u kojoj pljušti kiša, velika količina koja je potpuno prekrila asfalt, većina vozača nije želela da se zaustavi, iako je crvena zastavica značila hitan prekid.

Do trenutka prekida Andrea Doviciozo je bio vodeći, ali je i on ubrzo izleteo sa staze. Pratio ga je Valentino Rosi, koji je najbolje startovao, ali je posle nekoliko krugova izgubio prvo mesto. Upravo su dva Italijana najviše negodovala zbog prekida.

Mark Markez je sačuvao ubedljivu prednost u generalnom plasmanu, naročito kada se uzme u obzir da je Rosi odustao, a da je Horhe Lorenco završio trku na desetom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amedov

    26. jun 2016 | 17:35

    Ova trka uopste nije trebala da se prekine, svi vozaci su protestvovali kad su videli crvenu zastavu, a nakon nastavka ste videli sta se sve izdesavalo. Mada, nista vise nije cudno kad je u pitanju motogp, mnogo greski i propusta imaju zadnjih godinu dana.

  • Goran from da hood

    26. jun 2016 | 17:35

    Direkcija trke je pobedila ovoga puta sa Dornom na celu. Uzeo je bodove spanski pikinezer ni kriv ni duzan. Realno je bilo da Petruci bude prvi. #ForzaVR46

  • IceMan

    27. jun 2016 | 00:02

    Novi hit za navijače Velntina Rosija. "Ori Vale al' duboko, nije čiča za bacanje, dobar je za oranje!!!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA